Volledig scherm
PREMIUM
Isa de Koeijer. © Johan Van Der Heijden

Isa en Jeroen doen ‘gewoon’ havo-examen op een speciale manier

Isa en Jeroen zitten op het OdyZee College, een ‘speciale’ middelbare school in Kloetinge. Toch doen ze deze weken mee met de ‘gewone’ havo-examens, net als andere leerlingen. Isa: ,,Zonder deze school was me dat nooit gelukt.”

Een tijd lang ging Isa de Koeijer (19) uit Ritthem helemaal niet naar school. Ze liep vast op de havo op de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren, door psychische klachten. Bij het OdyZee College in Kloetinge vond ze zichzelf terug. Daar werd ook ontdekt dat ze autisme had. 

,,Ik vind school heel leuk, en tot en met de derde klas ging het goed. Ik ben heel erg gemotiveerd om mijn diploma te halen. Na de zomervakantie wil ik de hbo-opleiding verpleegkunde gaan doen aan de HZ. Dat wilde ik altijd al: ik zorg graag voor mensen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.