Havo geschiedenis in Zierikzee: ‘Ik was heel snel klaar’

videoZIERIKZEE - Als één van de eersten komt de zeventienjarige Pim Kobessen uit Burgh-Haamstede uit de gymzaal van het Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee. De havist was heel snel klaar met zijn examen geschiedenis. ,,Volgens mij ging het wel goed. Ik was veel eerder klaar dan toen ik het proefexamen maakte. Maar je weet natuurlijk nooit zeker hoe het echt gegaan is.”

Het examen ging over de vroegmoderne tijd en de moderne tijd vanaf de middeleeuwen, vertelt Pim. Dat is niet de periode die hij heel boeiend vindt. ,,De tijd van de Koude Oorlog vind ik interessanter.” Geschiedenis is niet zijn lievelingsvak. ,,Ik heb voor het profiel economie en maatschappij gekozen. En daar hoort geschiedenis nu eenmaal bij. Maar ik vind het niet erg dat ik dit vak heb. Ik kan het ook best redelijk.”

Toch heeft Pim nog stevig geleerd voor het examen. ,,Ik ben tot gisteravond tien uur bezig geweest. Het lastigste aan dit vak is dat je kenmerken en aspecten moet kunnen benoemen. In het examen werd het nu maar twee keer gevraagd. Normaal komt dat vaker aan bod. Dus dat viel mee.”

Volledig scherm
Pim Kobessen © Miriam van den Broek
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.