Examenkandidaten krijgen een pen met liefs uit Zeeland

Eindexamen 2019 - videoMIDDELBURG - ‘Heel veel succes! Liefs, Zeeland.’ Examenkandidaten van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren in Middelburg vonden vanmiddag een pen op hun tafel met die tekst. Ze waren uitgedeeld door gedeputeerde Jo-Annes de Bat en voorzitter van de Economic Board Zeeland Eric de Ruijsscher. 

Met de actie willen de provincie Zeeland en het bedrijfsleven jongeren warm maken voor een toekomst in Zeeland. ,,We willen ze meegeven dat ze wel aan Zeeland blijven denken, want juist ook hier zijn veel banen, en dat is lang niet altijd bekend”, zegt gedeputeerde De Bat. ,,Als ze dat wel weten, zijn ze misschien geneigd om sneller terug te komen. En dat is belangrijk, want als we meer leerlingen terugkrijgen, dan kunnen we ons werkgelegenheidsprobleem oplossen.”

,,Ik vind het een leuk initiatief”, zegt Allysha Riemens uit havo 5. ,,De meeste leerlingen gaan toch naar Breda, Amsterdam of Rotterdam.” Ze blijft zelf in Zeeland, om bedrijfskunde te studeren aan de HZ in Vlissingen. Of ze haar toekomst in Zeeland ziet? ,,Dat weet ik nog niet.” Joël Geelhoed uit havo 5 gaat in Dronten studeren, maar wil graag terugkomen naar zijn provincie. ,,Mijn familie woont hier, en ik vind Zeeland gewoon mooi.”

De pennen worden ook op alle andere middelbare scholen uitgedeeld. Alle geslaagden ontvangen ook een brief bij hun diploma. 

Volledig scherm
De pen die uitgedeeld wordt aan leerlingen. © Provincie Zeeland
Volledig scherm
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat geeft een pen aan CSW-leerling Joël Geelhoed uit Kamperland. © Lex De Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement