Volledig scherm
PREMIUM
Jochem Boer (18) zorgde ervoor dat hij zacht eten mee had. © Marcelle Davidse

Eten tijdens de examens: vooral niet te veel herrie maken

Eindexamen 2019GOES - Honger tijdens examens wil je niet krijgen. Om dit te voorkomen nemen veel leerlingen dan ook eten mee. Op het Ostrea Lyceum in Goes zijn de leerlingen zich daar bewust van. Maar wat eten ze tijdens zo‘n examen? 

Een knorrende maag: een nachtmerrie tijdens een examen. Het leidt niet alleen jezelf, maar ook anderen af. Maar krakende koekjes en kruimels op je blad, is ook niet handig. Jochem Boer (18) heeft al ervaring met examens. Twee jaar geleden deed hij namelijk mavo. Hij wist dus wat hij mee moest nemen. ,,Zacht eten meenemen is het verstandigst”, zegt hij.  ,,Ik had twee kleine eierkoekjes mee. Ik had ook stroopwafels bij me, maar de verpakking zou andere leerlingen afleiden.” Tijd om zijn versnaperingen op te eten, had Jochem niet. ,,Ik was te gefocust op mijn examen om eraan te denken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.