Duits op havo in Hulst: ‘Een zeventje zou mooi zijn’

VideoTwee uurtjes had Gerry Ivens nodig voor zijn havo-examen Duits. ,,Het was goed te doen, ik had het moeilijker verwacht”, zegt de 17-jarige Clingenaar.

Meerkeuze- én open vragen over twaalf teksten kregen de in totaal 28 eindexamenkandidaten van het Reynaert College in Hulst voor de kiezen. Niet iets waar je echt voor kunt leren. ,,Vooral oefenen. Of ik dat heb gedaan? Nee, ik had betere dingen te doen", klinkt het zelfverzekerd. 

Hoewel Duits een keuzevak is, vindt Gerry het niet per se leuk. ,,De taal spreekt me niet zo aan, maar het is wel gezellig in de les”, verklaart hij zijn keuze. Een vakantie naar Duitsland in de zomer zit er dan ook niet in. Desalniettemin denkt Gerry dat hij het er redelijk vanaf heeft gebracht. ,,Een zeventje zou mooi zijn.” 

Als de examens achter de rug zijn, gaat de Clingenaar lekker relaxen. Hij weet ook al wat hij daarna gaat doen: een studie accountancy in Breda. En inderdaad, aan wiskundig inzicht heb je daar misschien meer dan aan een talenknobbel. Tschüss!  

Volledig scherm
Gerry Ivens © Eldridge Pentury
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement