Duits op havo in Hulst: ‘Een zeventje zou mooi zijn’

VideoTwee uurtjes had Gerry Ivens nodig voor zijn havo-examen Duits. ,,Het was goed te doen, ik had het moeilijker verwacht”, zegt de 17-jarige Clingenaar.

Meerkeuze- én open vragen over twaalf teksten kregen de in totaal 28 eindexamenkandidaten van het Reynaert College in Hulst voor de kiezen. Niet iets waar je echt voor kunt leren. ,,Vooral oefenen. Of ik dat heb gedaan? Nee, ik had betere dingen te doen", klinkt het zelfverzekerd. 

Hoewel Duits een keuzevak is, vindt Gerry het niet per se leuk. ,,De taal spreekt me niet zo aan, maar het is wel gezellig in de les”, verklaart hij zijn keuze. Een vakantie naar Duitsland in de zomer zit er dan ook niet in. Desalniettemin denkt Gerry dat hij het er redelijk vanaf heeft gebracht. ,,Een zeventje zou mooi zijn.” 

Als de examens achter de rug zijn, gaat de Clingenaar lekker relaxen. Hij weet ook al wat hij daarna gaat doen: een studie accountancy in Breda. En inderdaad, aan wiskundig inzicht heb je daar misschien meer dan aan een talenknobbel. Tschüss!  

Volledig scherm
Gerry Ivens © Eldridge Pentury
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerk Kapelle blijft vluchtelingen helpen, geen aanhoudingen in Duitsland na terreuronderzoek
    PREMIUM
    update 18.30 uur

    Kerk Kapelle blijft vluchtelin­gen helpen, geen aanhoudin­gen in Duitsland na terreuron­der­zoek

    KAPELLE - Zes huiszoekingen in Duitsland die verband houden met de arrestatie van de Syriër in Kapelle hebben niet tot arrestaties geleid. Dat meldden Duitse media. De 47-jarige terreurverdachte werd dinsdagochtend vroeg opgepakt, omdat hij als commandant van een bataljon van het terroristische Jabhat al-Nusra zou hebben deelgenomen aan de gewapende strijd. Tegelijkertijd waren er doorzoekingen bij vermeende Al-Nusra-leden in Saksen-Anhalt, Beieren, Noord-Rijnland-Westfalen en Baden-Württemberg.