Volledig scherm
© Marcel Modde

Teruglezen: Camping Duinrand mag worden omgebouwd tot luxe vakantiepark

BURGH-HAAMSTEDE - Camping Duinrand in Burgh-Haamstede mag worden omgebouwd tot een luxe vakantiepark. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland verzet zich niet tegen de plannen. Dit tot grote woede van campinggasten die nu een ander plekje moeten gaan zoeken.

Campingeigenaar Machiel Blom kreeg vanavond van de gemeenteraad groen licht om zijn plannen verder uit te werken. Blom wil Duinrand drastisch omvormen. De zeshonderd stacaravans en huisjes moeten plaatsmaken voor nieuwe ‘hoogwaardige’ bebouwing. Het vakantiepark dat de eigenaar voor ogen heeft, krijgt naast horeca ook winkels, strandjes en een overdekt zwembad. In de plannen is minder ruimte voor huisjes. Dat betekent voor veel huidige gasten geen plek meer is. Campinggasten liepen daarom de afgelopen maanden tegen de plannen te hoop. Ook leverde het felle discussies op in de Schouwse raad.

De politieke verhoudingen in het Zierikzeese gemeentehuis stonden op scherp. Robbert Lievense (Leefbaar Schouwen-Duiveland) heeft als coalitieleider vanavond een flink betoog gehouden, SP’er Anita de Vos probeerde nog wat invloed uit te oefenen, maar dat mocht niet baten.

Onze verslaggevers zijn erbij en houden vanaf 19.30 uur een liveblog bij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement