Volledig scherm
© Thinkstock

Oproep Recron aan campinghouders: ga niet te rigoureus te werk

VLISSINGEN - Recron Zeeland vraagt campinghouders zorgvuldig om te gaan met hun vaste campinggasten. Aanleiding is de commotie die is ontstaan rond recreatiebedrijven die willen omvormen tot een vakantiepark waardoor campingbezoekers hun stek kwijtraken.

In een brief, die donderdag is uitgestuurd naar alle leden, geeft de Recron aan begrip te hebben voor reorganisaties die soms noodzakelijk zijn. Maar de vereniging wijst ook op het tijdbestek dat gekozen wordt en op eventuele consequenties op voor campinggasten sociaal en emotioneel vlak. 'Vaste gasten zijn een trouwe groep recreanten, zowel voor de ondernemer als voor de streek , die vaak al jarenlang op een recreatiebedrijf staan en daar ook hun sociale verbanden hebben'', schrijft de Recron. 

De vereniging vraagt ondernemers ver vooruit te kijken, geleidelijk te veranderen en bovenal goed te communiceren met de gasten over de ontwikkelingen die plaatsvinden. 

Vaste gasten van drie Zeeuwse campings protesteren vrijdag in Middelburg tegen het feit dat ze met hun stacaravans moeten wijken voor vakantiehuisjes. Het gaat om gasten van De Veerhoeve in Wolphaartsdijk, de Witte Raaf in Arnemuiden en Duinrand in Burgh-Haamstede. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.