Campinggasten protesteren: 'Wij willen niet wijken voor het grootkapitaal'

VideoMIDDELBURG - Vaak komt het niet voor, maar vrijdag was er weer eens een ouderwets protest op het Abdijplein in Middelburg. 

Met spandoeken maakten vaste gasten van campings De Veerhoeve in Wolphaartsdijk, de Witte Raaf in Arnemuiden en Duinrand in Burgh-Haamstede duidelijk dat hun vertrouwde stacaravans niet mogen worden opgeofferd voor nieuwe vakantiehuisjes. ,,We moeten wijken voor het grootkapitaal. En het wordt gewoon door onze strot geduwd'', zegt Piet Nieuwenhuizen, vaste campinggast op De Witte Raaf. 

Binnen vergaderen Provinciale Staten over het Omgevingsplan Zeeland 2018 dat onder meer de ruimte voor nieuwe recreatieprojecten bepaalt. Een SP-motie om de ombouw van de drie campings tegen te gaan sneuvelt, net als de motie van SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie om van het Veerse Meer een 'aandachtsgebied' te maken zodat er geen wildgroei aan vakantieparken kan plaatsvinden.

Volledig scherm
Vaste gasten van camping De Veerhoeve protesteren tegen het plan om 'hun' stacaravans te vervangen door vakantiehuisjes. Links commissaris van de koning Han Polman. © Lex De Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.