Volledig scherm
Camping de veerhoeve in Wolphaartsdijk. © Mechteld Jansen

Campinggasten protesteren vrijdag bij provinciehuis in Middelburg

MIDDELBURG - Vaste gasten van drie Zeeuwse campings protesteren vrijdag in Middelburg tegen het feit dat ze met hun stacaravans moeten wijken voor vakantiehuisjes.

Het gaat om gasten van De Veerhoeve in Wolphaartsdijk, de Witte Raaf in Arnemuiden en Duinrand in Burgh-Haamstede. Het protest vindt plaats bij het provinciehuis voorafgaand aan de vergadering van provinciale staten. Die bespreken de kustvisie.

Op onder meer De Veerhoeve is grote onrust ontstaan, nadat de eigenaar heeft aangekondigd dat de stacaravans moeten wijken voor een luxe vakantiepark met huisjes. Volgens hem past dat beter bij de wensen van de huidige vakantiegangers.

Daar zijn de vaste gasten het niet meer eens. Ze zeggen dat ze vrijwel nergens anders terecht kunnen met hun stacaravans. Eerder protesteerden ze ook al bij een vergadering van de gemeenteraad in Goes. De gemeente zegt echter dat de plannen van eigenaar Leisure2B passen binnen het bestemmingsplan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.