Volledig scherm
De eigenaar van camping Duinrand heeft plannen voor 'volledige herontwikkeling'. © Dirk-Jan Gjeltema

Camping Duinrand wil buurcamping Wielewaal inlijven

BURGH-HAAMSTEDE - Machiel Blom, eigenaar van camping Duinrand in Burgh-Haamstede, doet al jaren pogingen buurcamping De Wielewaal te kopen. Dat zegt eigenaar Ron Tangeman.

Voor geen goud, voegt hij er echter direct aan toe. ,,Wij hebben deze camping drie jaar geleden overgenomen van mijn ouders. We zijn er dus pas net mee begonnen. We zouden wel gek zijn om er nu al mee te stoppen."

Dat Blom de buurcamping wil kopen, snapt Tangeman wel. Zeker gezien het feit dat er plannen zijn om Duinrand volledig op de schop te nemen. ,,Duinrand bestaat uit twee delen: oost en west. En wij liggen precies tussenin. Het is dus logisch dat hij ons wil hebben. Alleen, het gebeurt niet. We vinden het zelf veel te leuk."

Bedragen

Volgens Tangeman heeft Blom al meerdere voorstellen gedaan. ,,Ook mijn ouders heeft hij al eens bedragen genoemd. En ons ook al een paar keer. Maar hij kan met een container vol geld komen: hij krijgt de camping niet. Verder wens ik hem veel succes. We hebben allebei onze eigen bedrijfsvoering en we hebben geen last van elkaar. Ik hoop dat dit zo blijft."

Wat hij met de grond van plan zou zijn, heeft Tangeman nooit van Blom gehoord. ,,Wel heeft hij gezegd dat deze manier van recreëren niet meer van deze tijd is. Daar denken wij anders over. We zien dat overal vakantieparken uit de grond worden gestampt, maar heel veel mensen willen gewoon lekker kamperen. Dat is gewoon veel goedkoper. En ook voor deze mensen moet een vakantie hier aan de kust bereikbaar zijn."

Wachtlijst

De eerste Duinrand-bewoners hebben zich al bij De Wielewaal gemeld. Hen moet Tangeman teleurstellen. ,,We hebben een lange wachtlijst."

Machiel Blom wilde niet reageren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement