Volledig scherm
© RV

'Die ene keer verruilden we regenachtig Zeeland voor het verre Italië'

Verloren GeneratieZandvoort aan Zee of een weekendje Rome. Elke generatie kent vakantietrends. Waarheen gaat de Verloren Generatie met vakantie?

Dierbare vakantie- herinnering van: Marijke Beekhuizen (52 jaar)
Trip naar: Zeeland Zomer 1967

Quote

We reden in drie dagen naar het noorden van Italië. Dat was echt iets bijzonders

,,Ik ben dat kleine meisje op de arm. Ik was toen, schat ik, een jaar of 2. Links zie je mijn moeder Corrie en rechts mijn broer Martin die 7 jaar was. Dit weiland moet ergens in de buurt van Westkapelle zijn. In mijn vroegste jeugdjaren gingen we vaak in de zomer vanuit Vught, waar we woonden, naar Zeeland. Ik herinner me: muffige vakantiehuisjes, eindeloos spelen in het zand, en ritjes met mijn vaders rode Opel Kadett naar historische stadjes in de buurt zoals Veerle.

Toen ik een jaar of 9 was, had mijn moeder genoeg van het wisselvallige Nederlandse zomerweer. Toen reden we in drie dagen naar het noorden van Italië. Dat was echt iets bijzonders. Dat deden de meeste klasgenoten niet. Maar mijn moeder was best een vooruitstrevende, moderne vrouw. Dat zie je ook aan haar kleding. Die korte, witte, sportieve broek met bijpassende haarband. Ze kwam oorspronkelijk uit Den Haag en was in Vught één van de weinige vrouwen die jeans droeg.

Mijn vader heeft dit kiekje gemaakt. Geen foto, maar een dia. Dia's waren het toen helemaal. Bij ons thuis hadden we van die 'dia-avondjes' voor opa, oma en andere familie. Gordijnen dicht, borrelnootjes op tafel, twee uur kijkplezier. Toen mijn vader overleden was, heb ik zo'n 1.500 dia's gesorteerd en 150 bewaard en gescand. Deze is voor mij: liefde. De band tussen mij en mijn moeder die er inmiddels niet meer is, was hecht. Ze was echt een vriendin. Dat zit allemaal in dit beeld.''

Pinterest

undefined

Meer te weten komen over de Verloren Generatie of alle generaties daarna? Blader door onderstaande tijdlijn of kijk in het dossier Dit Zijn Wij. Deze verhalen en meer zijn gebundeld in het gelijknamige boek. Bestel nu!