Karl Bierhaus op de ladder voor schilderwerk bij de grote schuur naast de koffieplek bij Museumboerderij Goemanszorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Karl Bierhaus op de ladder voor schilderwerk bij de grote schuur naast de koffieplek bij Museumboerderij Goemanszorg. © Marieke mandemaker

Karl Bierhaus hielp bij de sloop en was daarna niet meer weg te slaan bij Goemanszorg: ‘Vooral de samenwerking maakt het zo leuk’

Een oproep mee te helpen met slopen deed Karl Bierhaus (69) in 2013 besluiten zich in te zetten voor Goemanszorg in Dreischor. Deze museumboerderij stond toen aan de vooravond van een grootscheepse verbouwing. Daar ging sloopwerk aan vooraf. Karl is gebleven ook voor opbouw, onderhoud en vernieuwing.

 1. Hallo, wie heeft er geld nodig? Schouwen-Duiveland wil inwoners beter wijzen op coronasteun

  Hallo, wie heeft er geld nodig? Schou­wen-Duiveland wil inwoners beter wijzen op coronas­teun

  ZIERIKZEE - Nog niet iedereen weet zijn weg te vinden naar de gemeente om steun te vragen bij het kunnen betalen van de huur of zelfs zorgkosten. Tot 9 april zijn er nog maar 7 aanvragen voor tegemoetkoming in noodzakelijke kosten (TONK) binnengekomen. Daarom gaat de gemeente harder roepen, want er is een flinke zak met geld te verdelen voor inwoners die een onvoorziene terugval in inkomen hebben als gevolg van de coronacrisis.
 2. Renesse laat zien wat er nog wél kan met Koningsdag
  PREMIUM
  VIDEO

  Renesse laat zien wat er nog wél kan met Koningsdag

  RENESSE - Voorzitter Jacqueline Pronk van de Oranjevereniging Renesse probeerde het nog heel even vanochtend. Nadat zeven herauten de start van de bijzondere Koningsdag hadden aangekondigd met een rondje te paard door het dorp, zet ze vol overtuiging het Wilhelmus in. Live muziek was niet toegestaan, dus je moet wat. Maar bij gebrek aan bijval staakt ze haar poging al weer snel. Niemand blijft op het transferium ook staan om te luisteren. Geheel volgens plan, constateert burgemeester Jack van der Hoek tevreden.
 1. In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'
  Play

  In Middelburg kun je over de koppen lopen: 'Het is té druk'

 2. Hamerslagen op het Banjaardstrand
  Play

  Hamersla­gen op het Banjaard­strand