Uiterlijk 15 mei wordt bepaald wanneer strandhuisjes gebruikt mogen worden.
Volledig scherm
Uiterlijk 15 mei wordt bepaald wanneer strandhuisjes gebruikt mogen worden. © Jeffrey Kutterink

VRZ geeft recreatiesector meer ruimte: hotels en B&B’s mogen 15 mei weer helemaal open

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft de recreatiesector weer wat meer lucht gegeven. Vanaf nu zijn alle individuele sanitaire voorzieningen weer toegestaan, denk aan een chemisch toilet. Dit geldt voor alle typen verblijven.

Gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen blijven gesloten. Dit is een maatregel van het kabinet

De Veiligheidsregio heeft vandaag een stappenplan vastgesteld na overleg met de burgemeesters, de GGD en de toerismesector. Bij elke stap geldt het voorbehoud dat de zorg niet te zwaar belast wordt. Sinds 1 mei mocht 15 procent van de toeristische slaapplaatsen verhuurd. Uit de registratie blijkt dat van de slaapplaatsen slechts enkele procenten bezet is. Voor vooral kleinere ondernemers is het nu lastig om slaapplaatsen te verhuren.  

De stappen zijn:
- 15 mei:  50 procent van het aantal toeristische slaapplaatsen mag verhuurd worden. Voor particuliere verhuur, hotels, pensions en B&B’s geldt zelfs geen enkele beperking meer. De huidige restrictie in het gebruik van tweede woningen (alleen eigenaar en gezin) vervallen.
- 29 mei: verdere versoepeling van de verhuurmogelijkheden van het aantal slaapplaatsen (75 procent),  als de druk op de zorgcapaciteit acceptabel blijft. 
- 1 juni: uiterlijk 1 juni mogen strandcabines/-hokjes weer worden gebruikt. Uiterlijk 15 mei wordt een datum bepaald.

Voorzitter Jan Lonink zegt dat de VRZ steeds de balans zoekt tussen wat de zorg aankan in Zeeland en de ruimte voor het toerisme. ,,Het blijft van belang dat we alert blijven. Met het registratiesysteem kan de bezetting Zeeland breed gemonitord worden.”

  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”