Het hoofdkantoor van Roompot in Goes.
Volledig scherm
Het hoofdkantoor van Roompot in Goes. © Marcelle Davidse

Roompot neemt verdere maatregelen op parken

GOES - De 3500 kampeerplaatsen die Roompot vrijdag 27 maart zou openen voor het nieuwe seizoen blijven in elk geval tot 1 juni gesloten.

Ook op de huisjesparken neemt de Zeeuwse vakantiereus bijkomende maatregelen. Alleen vrijstaande woningen met een beperkte capaciteit worden nog verhuurd. Geschakelde woningen worden niet naast elkaar verhuurd.

,,Met die voorzorgsmaatregelen gaat Roompot verder dan wat de overheid verwacht”, aldus Roompot-woordvoerder  Baptiste van Outryve. De maatregel op de huisjesparken moet zorgen dat de door de overheid gewenste ‘social distancing’ - de bekende anderhalve meter afstand - gegarandeerd is. Het aantal gasten per park wordt in verband hiermee beperkt.

Vorige week sloot Roompot al de faciliteiten als animatie, kidsclubs, zwembaden, restaurants, snackbars en wellness op de parken. Dat blijft zo tot 1 juni, ongeacht de grootte of capaciteit ervan. Alleen de receptie en supermarkt op de parken blijven met de nodige voorzorgsmaatregelen open. Door de minimumbezetting op de parken hoeft Roompot ook niet alle duizend medewerkers zonder werk naar huis te sturen.