Ingrid Mikus uit Bochum mist de terrassen en restaurants niet echt in Zoutelande. ,,De zee en de frisse lucht zijn belangrijker."
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Mikus uit Bochum mist de terrassen en restaurants niet echt in Zoutelande. ,,De zee en de frisse lucht zijn belangrijker." © Lex De Meester

In Zoutelande zijn inwoners blij dat je wegblijft

ZOUTELANDE- Ja, ook veel inwoners van Zoutelande zijn de komende weken waarschijnlijk ‘blij dat je wegblijft’, zegt Ad Swolfs van Zoutelande Actief lachend. 

Net als elders blijven restaurants en cafés in Zoutelande zaterdag dicht. De meeste andere winkels zijn wel open, maar trekken beduidend minder volk dan op een normale mooie voorjaarsdag. Maar het is nu eenmaal geen normale zonnige zaterdag, benadrukt Swolfs. 

,,Het coronavirus is ook voor Zoutelande een bedreiging, dus is het goed dat er minder mensen naar ons dorp komen. Snackbars en ijssalons waar mensen een frietje of een ijsje kunnen halen, kunnen hen nog van dienst zijn en als iedereen de voorschriften in acht neemt, een beetje afstand van elkaar houdt en elektronisch betaalt, blijft het gezellig. Huurders en permanente bezitters van vakantiehuisjes zorgen nog voor een beetje aanloop. Ik denk dat dat nog wel kan, maar als we allemaal binnen moeten blijven dan is dat niet anders.”

  1. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
    PREMIUM

    T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

    VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”