Ter Reede in Vlissingen is aangewezen als experimenteer-instelling en laat sinds twee weken daarom al wel bezoek toe. Huub Tilroe krijgt hier bezoek van zijn dochter Marjon.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter Reede in Vlissingen is aangewezen als experimenteer-instelling en laat sinds twee weken daarom al wel bezoek toe. Huub Tilroe krijgt hier bezoek van zijn dochter Marjon. © Lex de Meester

Familielid mag verpleeghuis vanaf maandag bezoeken, maar meeste Zeeuwse zorgcentra zijn er nog niet klaar voor

MIDDELBURG - Familie mag mag vanaf maandag vader, moeder, broer of zus in het verpleeghuis bezoeken. Niemand moet zich die dag echter rijk rekenen. De meeste Zeeuwse zorginstellingen zijn nog bezig om hun gebouw coronaveilig in te richten. Ze krijgen daarvoor tot 15 juni de tijd.

Verpleeghuis Ter Reede van WVO Zorg laat bij wijze van proef sinds enkele weken onder voorwaarden bezoek toe. Ter Reede blijkt ook de komende tijd de experimenteerinstelling, zegt bestuurder Angela Bras van zorgaanbieder SVRZ, die namens alle zorginstellingen spreekt. Welke andere zorgcentra binnenkort de deuren openen voor familie wordt maandag bekend. ,,Ik weet bijvoorbeeld dat Cederhof in Kapelle zo goed als gereed is, maar een aantal andere zorglocaties is nog druk bezig.”

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.