Gert de Krijger regelt het ophalen van vuilnis in de gemeente Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert de Krijger regelt het ophalen van vuilnis in de gemeente Terneuzen. © Camile Schelstraete

‘Als we stoppen met vuil ophalen wordt het chaos’

vitale beroepenVan leerkrachten en zorgmedewerkers tot netwerkbeheerders, vakkenvullers en vuilnismannen, ze hebben in deze coronacrisis ineens allemaal een ‘vitaal beroep’: een baan die de samenleving draaiende houdt in barre tijden. Wie zijn deze onmisbare mensen? De PZC belicht hen de komende tijd. Vandaag: Gert Krijger (57) uit Koewacht zorgt ervoor dat alle vuilnismannen zo efficiënt mogelijk het vuil kunnen ophalen in Terneuzen. 

Wat houdt uw werk precies in?

,,Ik verzorg onder andere de planning en routeschema's van reinigingsdiensten die het vuil ophalen in de gemeente Terneuzen. Ik werk hier al 36 jaar en ben opgeklommen van chauffeur op de vuilniswagen tot medewerker beleidszaken van de Stadsservice Terneuzen. Verder heb ik contact met de Veiligheidsregio Zeeland. Zo zet onze buitendienst nu een honderdtal borden bij speeltuinen met waarschuwingen om afstand te bewaren. Dan moet je snel handelen, borden regelen en direct laten plaatsen.”

Hoe voelt het om (momenteel) een ‘vitaal beroep’ te hebben?

,,Ik ben de enige in de buurt die dagelijks naar zijn werk rijdt. Het is zo stil op straat. Dat is echt een rare gewaarwording, bijna eng. Zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt. Voor mijn functie is het wel nodig dat ik hier op het kantoor in de Koegorspolder ben. Dan heb je direct contact met de uitvoerende mensen.