Adri van de Wege in zijn hut aan boord van de Costa Luminosa.
Volledig scherm
Adri van de Wege in zijn hut aan boord van de Costa Luminosa. © Adri van de Wege

Adri van de Wege moet aan boord cruiseschip blijven: ‘Ik ben positief getest’

SAVONA - Al zijn mede-passagiers zijn haast van boord, maar Terneuzenaar Adri van de Wege en zijn echtgenote Matilde moeten voorlopig nog op het cruiseschip Costa Luminosa blijven. ,,Ik ben positief getest op het coronavirus.”

De verbazing was groot bij Adri, toen hij dat maandag te horen kreeg. Na dagen vol onzekerheid mochten de ruim honderd Nederlanders op de Costa Luminosa eindelijk ook vertrekken. Amerikanen, Denen, Spanjaarden en Finnen waren hen al voorgegaan. Twintig bussen stonden klaar op de kade van de Italiaanse havenplaats Savona waar het cruiseschip sinds zaterdagochtend ligt. ,,En toen kreeg ik de uitslag van een test die in Marseille was afgenomen. Die was positief!”

Emotie klinkt door in de stem van Adri. Wat graag was hij naar huis teruggekeerd, maar hij mocht na een al weinig fortuinlijk verlopen cruisereis vanuit Florida - ‘in veel havens mochten we niet van boord’ - ook nog niet weg. ,,We blijven er nuchter onder", herpakt Adri zich. ,,Ik voel mezelf ook helemaal niet ziek. Dat is het vreemde, maar tegelijkertijd is dat ook het goede nieuws.”

Hoe lang hij en zijn echtgenote nog in hun hut in quarantaine moeten blijven? Adri heeft geen idee. ,,Weet je, die onzekerheid is nog het ergste.”

Adri van de Wege op het balkon van zijn hut aan boord van de Costa Luminosa in het Italiaanse Savona.
Volledig scherm
Adri van de Wege op het balkon van zijn hut aan boord van de Costa Luminosa in het Italiaanse Savona. © Adri van de Wege
  1. Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug
    PREMIUM
    Column Wendy Wagenmakers

    Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug

    In de week dat de ene buurman bedacht dat dit een goed moment was om zijn huis te gaan verbouwen, de andere buurman besloot zijn racemotor af te stoffen, onze kinderen de omschakeling naar zomertijd aangrepen als excuus om ‘s avonds pas te gaan slapen als de laatste ster aan de hemel was verschenen, de zoon zichzelf bekroonde tot getalenteerd moppentapper, de peuter prompt in een poepscheetfase belandde, staartdelingen mijn hoofd op hol brachten, en ik ook al geen beste thuiskapster bleek, we onze vakantie moesten annuleren zonder garantie er ooit een rooie cent van terug te zien, onze knusse stadstuin op het noorden bleek te liggen, de vaatwasser het loodje legde, de katten letterlijk de gordijnen in vlogen en ikzelf ook geen kind meer kon zien, viel het niet mee lichtpuntjes te vinden in deze hele lockdownellende.