In het Rotterdamse centrum kiezen sommige bezoekers zelf al voor een mondkapje, toeristen die het uit eigen land gewend zijn maar ook Rotterdammers.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Rotterdamse centrum kiezen sommige bezoekers zelf al voor een mondkapje, toeristen die het uit eigen land gewend zijn maar ook Rotterdammers. © Robin Utrecht

Aboutaleb wil experimenteren met mondkapjesplicht in drukke gebieden

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb wil experimenteren met de mondkapjesplicht in drukke gebieden in Rotterdam. ,,Het kan in onze ogen de urgentie op sommige plaatsen vergroten.’’ Een experiment moet uitwijzen of niet-medische mondkapjes het gedrag kunnen beïnvloeden. Volgens het Outbreak Management heeft het qua verspreiden van het virus geen effect.

  1. Verraderlijke zee brengt tientallen zwemmers in moeilijkheden, één persoon verdronken
    Update

    Verrader­lij­ke zee brengt tientallen zwemmers in moeilijkhe­den, één persoon verdronken

    Op de stranden aan de westkust van ons land, van Hoek van Holland tot aan Zandvoort, is vanmiddag de rode vlag gehesen. Ook werd een NL-Alert verstuurd. De boodschap: ga niet zwemmen, de zee is gevaarlijk. Alleen in Den Haag moest de reddingsbrigade al tientallen mensen uit zee halen. Zeker twee personen moesten worden gereanimeerd. In Monster werd lange tijd gezocht naar een vermiste persoon. Eén persoon is overleden.