Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © via REUTERS

Aantal coronapatiënten op intensive care blijft dalen, nu nog 275

Het aantal coronapatiënten op de intensive cares is gedaald tot 275. Dat zijn er 18 minder dan gisteren. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De intensivecareafdelingen behandelen inmiddels 527 mensen met andere aandoeningen. Dat is vier meer dan gisteren.

In Duitsland wordt nog maar één Nederlander met het coronavirus behandeld op de ic. Verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen behandelen nu nog 922 coronapatiënten, 11 minder dan een dag eerder. Verplaatsingen van patiënten naar andere regio’s zijn nauwelijks nog nodig: de afgelopen 24 uur gebeurde dat slechts drie keer.

,,Het aantal Covid-patiënten op de ic daalt snel verder”, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. ,,We zien het aantal Covid-patiënten buiten de ic minder snel dalen, maar verwachten dat dit ook verder zal dalen.”

Langdurige zorg

Begin april werden ziekenhuizen overspoeld met coronapatiënten. Intensive cares behandelden tijdens de piek 1424 coronapatiënten, meer dan dat er normaal gesproken bedden beschikbaar zijn. De capaciteit werd in korte tijd ruim verdubbeld tot 2400 bedden.

Bij mensen met langdurige zorg ligt het aantal sterfgevallen weer bijna op normaal niveau. Tijdens de coronacrisis overleden opvallend veel mensen in deze kwetsbare groep. Lang niet bij alle overlijdens is er getest op corona.

Sterfgevallen

De afgelopen 24 uur zijn 33 nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus. Het totale officiële dodental, dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bijhoudt, stijgt daarmee naar 5748.

Bekijk hieronder al onze video’s over het coronavirus: