Volledig scherm
Herman Ploegstra uit IJzendijke © Politie

Ingeleverde gsm niet van Herman Ploegstra

IJZENDIJKE - De vorige week bij het cold case team ingeleverde gsm is niet van de sinds 2010 vermiste IJzendijkenaar Herman Ploegstra. 

Dat heeft onderzoek uitgewezen. De telefoon was kort na de verdwijning van Ploegstra gevonden. De vinder had de gsm al die tijd in zijn schuur bewaard. 

Het mobieltje had een ander uniek IMEI-nummer dan de gsm die Ploegstra gebruikte voor het onderhouden van buitenechtelijke relaties. Het cold case team bewaart de ingeleverde gsm wel voor nader onderzoek. Mogelijk is het toestel van mensen die bij de verdwijning van de IJzendijkenaar betrokken zijn geweest. Het toestel lag volgens de vinder op het land in de buurt van de plek waar de auto van Ploegstra op 26 oktober 2010 leeg werd aangetroffen. 

Het cold case team heeft inmiddels 24 mensen gehoord, van wie één in België. Ook IJzendijkenaar Evert de C., die in België veroordeeld is voor betrokkenheid bij de Kasteelmoord, zal nog worden gehoord. Hij is geen verdachte in de zaak-Ploegstra.

De politie heeft 35 tips gekregen sinds de zaak drie weken geleden werd heropend. Naar aanleiding van die tips sluit het cold case team niet uit dat de rechercheurs panden gaan doorzoeken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement