Volledig scherm
Het gemeentehuis in Oostburg, waar vanavond een informatiebijeenkomst wordt gehouden. Inzet: portretfoto van Herman Ploegstra.

Cold case team hoopt op puzzelstukjes uit IJzendijke

IJZENDIJKE - Het is nog nooit vertoond in Zeeland: politie en justitie die een heel dorp uitnodigen voor een bijeenkomst over een raadselachtige verdwijning, in dit geval de vermissing van Herman Ploegstra. 

Vanavond (maandag) om 20.00 uur kunnen IJzendijkenaren in het gemeentehuis in Oostburg horen wat bekend is over de verdwijning van hun dorpsgenoot en op welke prangende vragen het cold case team graag antwoord wil hebben.

De sleutel tot oplossing van het mysterie ligt mogelijk in IJzendijke. Politie en justitie hopen dat de bijeenkomst over de zaak Ploegstra IJzendijkenaren motiveert om na afloop met informatie te komen. 

,,We zijn op zoek naar puzzelstukjes die samen de oplossing vormen'', zei rechercheur Ralph Nagelkerke vorige week toen bekend werd gemaakt dat de zaak is heropend. De leider van het onderzoek in deze bijna acht jaar oude zaak gaat ervan uit dat Ploegstra door een misdrijf om het leven is gekomen. De toen 35-jarige kraanmachinist en vrijwillig brandweerman verdween op 26 oktober 2010 na een bezoek aan de sportschool. Alleen zijn auto werd teruggevonden tussen Breskens en Nummer Een. Die auto wordt overigens ook weer binnenstebuiten gekeerd in de hoop op sporen. Sinds vorige week heeft de politie zeventien tips ontvangen.

Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondergronds leggen van stroomkabels bij Krabbendijke kost minimaal 40 miljoen
    PREMIUM

    Onder­gronds leggen van stroomka­bels bij Krabbendij­ke kost minimaal 40 miljoen

    KRABBENDIJKE - Het onder de grond leggen van de bestaande 380kV-hoogspanningslijn bij Krabbendijke gaat tussen de 40 en 60 miljoen euro kosten. De goedkoopste optie volgt grofweg de route van de huidige kabels, de duurste variant gaat met een grote boog om het dorp en loopt zelfs deels langs de A58. De derde route, die ook ten zuiden van het dorp loopt, zal zo'n 55 miljoen kosten, zo is vandaag bekend geworden.