Gerechtsgebouw in Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerechtsgebouw in Breda. © Brunopress

Cokesmokkel leverde Zeeuwse havenwerkers 1,2 miljoen euro op, een van hen bekent: ‘Ik wil schuld bekennen bij God’

UPDATE 19.00 uurBREDA - Tien verdachten van cocaïnesmokkel in de haven van Vlissingen-Oost, onder wie zeven havenwerkers, zouden samen 1,2 miljoen euro hebben verdiend met de drugsinvoer. Vandaag besliste de rechtbank in Breda dat alle Zeeuwse havenwerkers uit voorarrest mogen. 

 1. Waterschap heeft dik 15.000 kilometer te maaien in Zeeland; ‘Dan zien we ook wel eens iets over het hoofd’
  PREMIUM

  Waterschap heeft dik 15.000 kilometer te maaien in Zeeland; ‘Dan zien we ook wel eens iets over het hoofd’

  KERKWERVE - Waterschap Scheldestromen houdt zich bij het maaien van dijken en waterlopen zo goed mogelijk aan de regels. Ook tijdens het broedseizoen is het werk toegestaan, mits de gedragscode wordt nageleefd, zegt dijkgraaf Toine Poppelaars. ,,Maar als het gaat over zo’n 15.000 kilometer aan dijken, waterlopen en bermen, dan zien we ook wel eens iets over het hoofd.”
 2. Corina doodt op een nieuwe manier bacteriën en virussen in het ziekenhuis. ‘Dit werkt veel fijner’
  PREMIUM

  Corina doodt op een nieuwe manier bacteriën en virussen in het ziekenhuis. ‘Dit werkt veel fijner’

  TERNEUZEN - Als ze maar dénken dat er een besmettelijke bacterie zit, dan komt Corina in actie. Grondig ontsmet ze vloer, muren en plafond van het ZorgSaam ziekenhuis in Terneuzen. Ook de gordijnen, bedden en nachtkastjes ontkomen er niet aan. Bijna 23 jaar lang deed ze dat met chloor, een paardenmiddel. Nu gebruikt het ziekenhuis als eerste in Nederland een alternatief, dat niet stinkt, de luchtwegen niet irriteert en beter is voor het milieu: Fuse. Het ziekenhuis is blij met het middel, want ‘desinfecteren is van levensbelang.’