Volledig scherm
PREMIUM
Leni Verduyn-de Boer, Vera de Jong , moeder Andrea Meyer en Daan en Stef(rechts). © Marieke Mandemaker

Noordgouwe, ‘De allermooiste Ring van het eiland’


Als er een wedstrijd zou zijn om de mooiste dorpsring van Schouwen-Duiveland, dan wint die van Noordgouwe. Daar zijn de bewoners van de Ring het wel over eens.

Het is al donker als Andrea Meijer (42) het gordijn in haar woonkamer opzij schuift. ,,Moet je kijken, dit is toch het allermooiste uitzicht?” Ze wijst naar de Driekoningenkerk die door de schijnwerpers de schaduwen van de bomen weergeeft op zijn dikke oude muren. Toen het vroor, stapten de kinderen bijna vanuit de voordeur op het ijs van het ringgrachtje. ,,We moesten ze er ’s avonds weer afplukken, want ze kregen geen genoeg van het schaatsen”, zegt Andrea Meijer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
    PREMIUM
    VIDEO

    Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

    ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.