Volledig scherm
PREMIUM
© Dirk Jan Gjeltema

Glurende herten aan de Kloosterweg

buurtenDe beroemdste vuurtoren van Nederland verlicht ’s nachts de slaapkamers. De bewoners versieren hun tuinen in de hoop dat het herten afschrikt. We zijn aan de Kloosterweg in Nieuw-Haamstede.

Echt een dorp kun je Nieuw-Haamstede niet noemen. Er is geen centrum. ’s Zomers is er een supermarkt en er is een friettent. ,,Daar komen sommige bewoners met hun Rolls Royce hun bestelling ophalen”, zegt Harm Driessen (79). Hij meent het. ,,Achter de Badweg en de Strandweg heb je hele dure huizen staan, van meer dan een miljoen.” Zelf is hij min op meer per toeval met zijn vrouw Riet (76) aan de Kloosterweg komen wonen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
  PREMIUM
  VIDEO

  Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

  ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.
 2. Fred van Leer: Mijn leven is in Renesse pas begonnen
  PREMIUM

  Fred van Leer: Mijn leven is in Renesse pas begonnen

  Fred van Leer (41) werd een paar maanden geleden nog wel eens huilend wakker. Een burn-out. Inmiddels gaat het beter, maar de tranen liggen op de loer. Na de opnames van zijn nieuwe show Say Yes to the Dress Benelux, was het tijd voor rust. ,,Maar niet te veel." In zijn jeugd maakte Renesse een onvergetelijke indruk op hem: ,,Wie weet wat er van me was geworden als Renesse er niet was geweest. Mijn leven is daar pas begonnen.''