Volledig scherm
PREMIUM
De Meelstraat is rijk aan monumentale gebouwen. © Marieke Mandemaker

Generaties ontmoeten elkaar in de Meelstraat

De Meelstraat in Zierikzee trekt met zijn monumentale rijkdom massa's toeristen. De bewoners begrijpen dat en vinden het ook best leuk.

Tempeliershuis, Stadhuismuseum, gerenoveerde meelpakhuizen, voormalige synagoge en natuurlijk de Nieuwe Kerk met het plein waar het vaak goed toeven is. Dat zijn belangrijke highlights. Maar ook de met kleurrijke bloemen gevulde oude fiets voor de gevel van Meelstraat 54 krijgt veel bekijks. En soms turen passanten daar ook ongegeneerd naar binnen naar de katers Broer en Co, soezend in de grote krabpaal vlak achter de vensterbank. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepanelen en waterzuivering
  PREMIUM
  VIDEO

  Hut van de toekomst in Zierikzee heeft zonnepane­len en waterzuive­ring

  ZIERIKZEE - Het kriebelt wel een beetje, moet kinderburgemeester Stan van der Wekken toegeven. Als twaalfjarige zou hij nog nét mee mogen doen en hij heeft ook al een paar vriendjes zien rondlopen. Maar zijn hoofdtaak dinsdagochtend beperkt zich tot de officiële opening van het huttendorp in het Hatfieldpark. Samen met zijn 'collega' Gerard Rabelink, omdat het de vijfde keer is dat het bouwfestijn onder de vlag van buurtvereniging Hart van Poortambacht wordt georganiseerd.
 2. Fred van Leer: Mijn leven is in Renesse pas begonnen
  PREMIUM

  Fred van Leer: Mijn leven is in Renesse pas begonnen

  Fred van Leer (41) werd een paar maanden geleden nog wel eens huilend wakker. Een burn-out. Inmiddels gaat het beter, maar de tranen liggen op de loer. Na de opnames van zijn nieuwe show Say Yes to the Dress Benelux, was het tijd voor rust. ,,Maar niet te veel." In zijn jeugd maakte Renesse een onvergetelijke indruk op hem: ,,Wie weet wat er van me was geworden als Renesse er niet was geweest. Mijn leven is daar pas begonnen.''