Volledig scherm
Brouwerseiland, groene archipel in de Grevelingen. illustratie Zeelenberg Architectuur

Schouws college laat zich niet naar Middelburg sturen voor gesprek over Brouwerseiland

ZIERIKZEE - Het Schouws gemeentebestuur gaat niet meer met zijn collega’s van de provincie praten over Brouwerseiland. Een amendement van Alert!, PvdA, D66 en SP dat het college hiertoe dwingt, haalde geen meerderheid in de gemeenteraad. 

Alert!-raadslid Jos Hoeijmakers vergeleek de Kustvisie en het vakantieresort Brouwerseiland donderdagavond met een vegetariër en biefstuk. “Als de Kustvisie een goed plan is, dan is Brouwerseiland een slecht plan. Als vegetariër vind je biefstuk een slecht plan. Beide tegelijkertijd is onmogelijk. Brouwerseiland staat haaks op de Kustvisie. Als een vegetariër biefstuk eet, is hij een onbetrouwbare vegetariër. We kunnen onze handen nog van Brouwerseiland aftrekken. Laten we dat doen. We willen toch een betrouwbare overheid zijn?” 

 VVD-fractievoorzitter Laurence Haack was ook niet op haar mondje gevallen: “Ik ben dol op vlees en eet mijn biefstuk het liefst zo rauw mogelijk. De VVD is vóór Brouwerseiland en kan toch de Kustvisie ondersteunen, want we zijn tot compromissen in staat. Zo doe je dat in democratisch Nederland, meneer Hoeijmakers.” 

Een meerderheid van de raad deelde haar mening. Het amendement van Alert! werd weggestemd en het voorstel de Kustvisie te onderschrijven werd aanvaard.