Volledig scherm
PREMIUM
Aanvankelijk zouden er 600 huizen komen op Brouwerseiland, later is dat aantal verlaagd. © Gratis

Luxe vakantieresort aan Brouwersdam op zijn gat: blijdschap bij natuurliefhebbers en surfers

Regiogenoten die dachten aan de Brouwersdam, nét in Zeeland, een strandvilla te betrekken in het resort Brouwerseiland moeten hun droom in de ijskast zetten. De Raad van State maakte gisteren gehakt van de doorlopen procedures rond het miljoenenproject in de Grevelingen, waarvoor dertien eilandjes zouden komen. Natuurliefhebbers en surfers juichen.

Al in 2011 schreef het AD Rotterdams Dagblad over de grootse plannen van architect Matthijs Zeelenberg uit Ouddorp. In Middelplaat Haven, een voormalige werkhaven van de Deltawerken, bedacht hij een archipel van nog op te spuiten eilanden met daarop honderden niet misselijk geprijsde vakantievilla's. Ook was er een fikse jachthaven ingetekend in het Grevelingenmeer.

 1. Tijd van keihard feesten op het Stadhuisplein is voorbij

  Tijd van keihard feesten op het Stadhuis­plein is voorbij

  Keihard feesten op het Stadhuisplein in cafés als De Après Skihut en Coconuts is voorbij. Het kostte aardig wat duw- en trekwerk door de coalitiepartijen, maar uiteindelijk ging D66 vandaag toch door de pomp: de partij is akkoord met beperkende maatregelen voor de feestcafés en daarmee is er een meerderheid voor het controversiële wethoudersvoorstel. Na 19.00 uur moeten de puien dicht zijn, geen muziek op de terrassen en binnen moeten er deursluizen worden gemaakt om het geluid binnen te houden.
 2. Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien
  Update

  Plan Feyenoord City klaar: zo gaat nieuw stuk Zuid er uitzien

  De plannen voor Feyenoord City zijn klaar en hebben groen licht gekregen van het college van burgemeester en wethouders. Het masterplan behelst een ontwikkeling à la de Kop van Zuid op de linker Maasoever. Naast een nieuw stadion voor Feyenoord komen er onder meer 3500 woningen, een getijdenpark en een brug over het spoor naar Hillesluis. Aan Feyenoord City hangt een prijskaartje van 1 miljard euro, exclusief het stadion. De gemeenteraad zal binnenkort over het mega-project oordelen.