Volledig scherm
Bij TOP Oss - Sparta wordt vanavond stil gestaan bij het spoordrama van gisteren. © Pro Shots

TOP Oss en Sparta herdenken slachtoffers spoordrama

In een emotioneel beladen duel speelden TOP Oss en Sparta vanavond met 0-0 gelijk. Voor de wedstrijd in de eerste divisie werd in het Frans Heesen Stadion uitgebreid stil gestaan bij het spoordrama van gisteren waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Volledig scherm
De spelers van TOP Oss tijdens de minuut stilte. © ANP

Geen opzwepende muziek vanavond in Oss, maar ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton - een nummer dat hij schreef voor zijn omgekomen zoontje - klonk voor de aftrap in Oss. Beide supportersgroepen herdachten de jonge slachtoffers op indrukwekkende wijze.

‘Oss is in haar hart geraakt’, stond op een spandoek van de TOP-aanhang. De Sparta-supporters hadden een doek gemaakt met de tekst ‘Onze harten huilen, sterkte Oss.’

Beide ploegen en het abritrale trio dragen rouwbanden. Voordat er een minuut stilte werd gehouden sprak TOP Oss-directeur Peter Bijvelds het publiek toe. ,,Gisteren sprak onze burgemeester ware woorden toen ze zei dat elk gezin wordt geraakt’’, aldus Bijvelds. ,,We kunnen een dag later zeggen dat elke TOP Osser en Spartaan is geraakt.’’ 

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Fakkels bij de minuut stilte voor het duel tussen TOP Oss en Sparta. © BD
  1. Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileumgoal
    Opstellingen

    Huntelaar en Van Persie dichtbij jubileum­goal

    In speelronde 22 van de eredivisie hoopt Feyenoord de goede reeks tegen FC Groningen voort te zetten, terwijl PSV het juist al tijden slecht doet tegen Heerenveen. Verder zitten Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie allebei één goal verwijderd van een jubileum. Met behulp van statistiekenbureaus Gracenote en Opta blikken we met de leukste feitjes vooruit op de 22ste speelronde. Ook zie je hier alvast de vermoedelijke opstellingen.