Volledig scherm
PREMIUM
Bij de spoorwegovergang aan de Braakstraat in Oss, waar de vier kinderen omkwamen bij het dramatische ongeval, ligt een bloemenzee. © ANP

'De liefde van die ouders voor hun kind heeft ineens geen adres meer'

Plotseling blijven bedjes leeg. Die lieve lach galmt niet meer door de woonkamer. Met het overlijden van vier kinderen in Oss is in drie gezinnen een leegte ontstaan die nooit meer verdwijnt. Hoe moeten de ouders van de omgekomen kinderen hun leven ooit weer oppakken? 

Het nieuws ging door merg en been; een elektrische bakfiets die door een trein is aangereden. Laat het bakje leeg zijn, alsjeblieft. Maar in het bakje zaten vijf kinderen die op weg waren van de voorschoolse opvang naar hun basisschoolklas. Vier van hen overleefden de klap niet, twee overleden meisjes bleken zusjes. 

  1. LIVE | Driekwart van de verpleegkundigen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    LIVE | Driekwart van de verpleeg­kun­di­gen legt vandaag het werk neer, zorg in Nederland ligt plat

    Naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers legt vandaag in 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra het werk neer. Hierdoor ligt de zorg bijna volledig plat. Spoedeisende hulpafdelingen, hartbewaking en verloskundeafdelingen blijven wel gewoon open. Ook de oncologische zorg gaat door. In de diverse ziekenhuizen zijn protestbijeenkomsten en ludieke acties, zoals marsen rond de hospitalen. Verder is een centrale bijeenkomst in Utrecht gepland. Hoe vergaat het de verpleegkundigen vandaag? Je volgt het in dit liveblog.