Volledig scherm
Sander Vroegop (links) en Smerdiek zijn gedegradeerd. © Pix4Profs/Chris van Klinken

Zes tegengoals na rust bezegelen degradatie Smerdiek

DERDE KLASSE BZEVENBERGSCHENHOEK - Smerdiek keert na één seizoen alweer terug naar de vierde klasse. In een rechtstreeks duel met de directe concurrent DHV werd gisteravond met 6-0 verloren, waardoor de degradatie een feit is. 

Halverwege was er nog niet gescoord in Zevenbergschenhoek. Smerdiek-coach Bram Kot vond zijn team in het eerste bedrijf zelfs de betere ploeg. ,,Maar we waren te gehaast bij het uitspelen van de mogelijkheden.’' 

De bij DHV opgeroepen routinier Leon Hollemans brak de ban na rust: 1-0. Daarvoor misten de bezoekers via Levi Lindhout al een dot van een kans. Kort na de openingstreffer kreeg Smerdiekenaar Julien Vermeulen een ongelukkige rode kaart en was het hek van de dam. 

DHV kan zich opmaken voor nacompetitie. Voor Smerdiek is het doek gevallen. Bram Kot zag ondanks de degradatie lichtpuntjes. ,,We zijn het hele seizoen als ploeg bij elkaar gebleven. Niemand heeft verzaakt op de training. Ik ben trots op die jongens.’'

DHV-Smerdiek 6-0 (0-0). 1-0 Leon Hollemans, 2-0 Serginho Resort, 3-0 Jeffrey Bakx, 4-0 Serginho Resort, 5-0 Serginho Resort, 6-0 Jeffrey Bakx. Rode kaart: JulienVermeulen (Smerdiek).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.