Volledig scherm
Tholense Boys (gele shirts) is alleen koploper in de derde klasse B.

Zelfs een muur houdt Tholense Boys niet tegen op weg naar koppositie

DERDE KLASSE BVLISSINGEN - Na twee speelrondes in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal is er nog maar één ploeg foutloos. Tholense Boys won ook het tweede duel - tegen Klundert werd het 2-0 - en gaat daardoor alleen aan kop. Van de vijf andere Zeeuwse ploegen won alleen WHS: 0-4 bij Seolto.

Tholense Boys-Klundert 2-0: Of de overwinning terecht was? Tholense Boys-trainer Kees de Rooij hoefde niet lang na te denken over een antwoord: ,,Absoluut!’’ Volgens de trainer was er maar één ploeg die echt wilde voetballen. ,,En dat was Tholense Boys. We speelden tegen een muur.’’ Die muur hield wel lang stand, want pas na rust opende Laurens Bovenberg de score. Matthijs van Stee bepaalde de eindstand op 2-0.

Seolto-WHS 0-4: Dertig seconde had WHS nodig om voor het eerst te scoren. Joost van Dijke zorgde voor een snelle voorsprong. Die werd in de derde minuut al verdubbeld door een rake vrije trap van Jeremy de Witte. Via Jasper Gunter en Machiel den Engelsman werd het in de eerste helft ook nog 0-4. ,,Daarna was bij ons de scherpte wat minder’’, zei WHS-coach Leon de Witte. ,,Dat kun je die jongens ook niet verwijten, hoor. Dat is logisch bij die stand.’’ Bovendien: de eerste punten waren daarmee binnen.

De Fendert-Krabbendijke 1-1: Ook Krabbendijke poetste de nul weg. Het speelde met 1-1 gelijk bij De Fendert, terwijl een zege misschien wel op zijn plaats was geweest. ,,Er had absoluut meer in gezeten’’, vond trainer Nels Rijvers. ,,We begonnen goed, maar beloonden onszelf niet. Na een halfuur liepen we vervolgens tegen een zeperd op.’’ De thuisploeg kwam toen op 1-0 en Krabbendijke was het daarna even kwijt. ,,In de tweede helft hebben we onszelf weer herpakt’’, zag Rijvers. De Zeeuwen kregen ook kansen en daarvan ging er slechts één in. Jeroen Koster maakte tien minuten voor tijd gelijk.

Halsteren-ZSC'62 1-1: ,,Ik vind dat wij een goede wedstrijd hebben gespeeld, ben heel tevreden’’, klink ZSC-trainer John Tahapary opgetogen. Zijn ploeg had voor rust de leiding genomen. Een corner van Nicky van der Velden werd door een Halsteren-verdediger in eigen doel gewerkt. Maar nog voor de pauze maakten de bezoekers gelijk. Daar bleef het bij, mede doordat ZSC'62 nog een keer de lat raakte. Tahapary was content. ,,Ten opzichte van vorig jaar hebben we echt een stap gemaakt. Op naar het volgende puntje: we moeten meer killen.’’ 

Duiveland-Kogelvangers 0-1: ,,Uiteindelijk denk ik dat deze uitslag wel terecht is’’, zei Duiveland-trainer Rohan de Geus. ,,Voor rust hadden we nog wel kansen, maar in de tweede helft creëerden we niet veel.’’ Uit een kluts kwam Kogelvangers na rust op voorsprong. Bij die ene treffer bleef het. Overigens had de ploeg van De Geus wel wat pech. Ex-prof Robert Braber speelt dit seizoen bij Kogelvangers. ,,En tegen ons deed-ie wél mee’’, aldus de Duiveland-trainer. Een week eerder was Braber nog afwezig door verplichtingen bij RKC Waalwijk, waar hij een functie bekleedt.

Den Bommel-Noad'67 5-1: Perry Snoep, de trainer van Noad'67, was na afloop alles behalve blij. ,,Wij waren vandaag matig. Nee, wij waren slecht’’, zei hij. ,,Vooral in de tweede helft.’’ Bij rust was het nog maar 1-0. ,,Als je zag hoe die goal tot stand kwam... Een ingooi van ons en tien seconden later lag-ie erin.’’ In de pauze werd er afgesproken dat er na rust een schepje bovenop gedaan zou worden, maar daar kwam niks van terecht. Den Bommel maakte er 4-0 van, Rob den Engelsman zorgde voor de 4-1 en uiteindelijk werd het 5-1. ,,Volgende week, in de derby tegen Tholense Boys, hoop ik op een reactie van de ploeg’’, zei Snoep.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement