Volledig scherm
Sylvio Hage (rechts, hier in actie tegen Krabbendijke) maakte zaterdag namens ‘Yerseke 2' de 0-1 tegen FC Axel. Het werd uiteindelijk 1-1. © Johan Van Der Heijden

Zegereeks Oostkapelle ten einde, ‘Yerseke 2' stunt met punt

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Na twaalf zeges op rij verloor Oostkapelle tegen hekkensluiter Nieuwdorp weer eens twee punten in de tweede klasse E. Na een spectaculaire tweede helft eindigde het duel in 3-3. Terneuzense Boys liep door een 0-1-zege bij Serooskerke twee punten in. 

Bruse Boys won fortuinlijk met 2-3 bij NSVV en MZC’11 won onderin met 3-2 van Tholense Boys. FC Axel kwam tegen de tweede selectie van Yerseke niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Nederlagen waren er voor Arnemuiden (2-1 bij DBGC) en Krabbendijke (3-1 bij SSV’65).

Oostkapelle-Nieuwdorp 3-3: Alle goals vielen in de tweede helft. Jidde Rotte opende met een van richting veranderd schot de score, maar Stefan van der Klooster bracht Nieuwdorp in de 68ste minuut langszij. Slecht uitverdedigen bij Oostkapelle leidde tot de 1-2 van Cahit Arslanlar, maar in de 88ste minuut kreeg de koploper een penalty na een overtreding van Teun Rentmeester. Arjen Pattenier maakte daaruit de 2-2. Vier minuten in blessuretijd leek Oostkapelle de zege over de streep te trekken met de 3-2 van Mark Maljaars, maar drie minuten later scoorde Rentmeester na een vrije trap alsnog de 3-3.

FC Axel-Yerseke 1-1: Door een ongelukkig gepland teamweekend naar Boedapest konden de bezoekers niet beschikken over het grootste gedeelte van de eerste selectie. Alleen Sylvio Hage en Axel Koster waren beschikbaar, waardoor Yerseke vooral met spelers uit het tweede elftal moest aantreden. Toch deed ‘Yerseke 2' het niet onaardig tegen FC Axel. Sterker nog: de bezoekers kwamen op voorsprong via Hage. Snel daarna zorgde Joris Corijn voor de 1-1-eindstand, maar ook het punt voor het gelegenheidsteam van Yerseke kan als een stunt gezien worden.

NSVV-Bruse Boys 2-3: NSVV startte sterk en kreeg de nodige kansen voordat Bruse Boys in de 26ste minuut op 0-1 kwam. Jeroen Voshart werkte een voorzet van Dominique van den Berge in het eigen doel. Een minuut later trok Sjoerd Hofstede de stand alweer gelijk. Na rust was NSVV sterker, maar het tempo lag te laag om de Bruse defensie uit elkaar te spelen. Perry Potappel kreeg de eerste Bruse kans na rust, maar vond doelman Kruithof op zijn weg. De keeper moest vervolgens wel twee keer het antwoord schuldig blijven op een inzet van Rick Jonker, waardoor Bruse Boys uitliep naar 1-3. Koen Witsiers zorgde in de 79ste minuut met de 2-3 nog voor een spannende slotfase.

SSV’65-Krabbendijke 3-1: Doelman Lorenzo Hoekman hield Krabbendijke in de eerste helft met een aantal reddingen op de been. Na de pauze was SSV’65 sterker. In de 55ste minuut kopte Kaj Walraven bij de eerste paal raak uit een vrije trap. Rick Mulder verdubbelde vier minuten later de voorsprong van SSV’65. Via Elco Jansen kwam Krabbendijke in de 85ste minuut op 2-1 en daarna kreeg de ploeg een uitgelezen mogelijkheid op de 2-2. Danny Weber miste echter een strafschop. Daarna kregen de bezoekers nogmaals een kans op de 2-2 en pas daarna gooide Mulder met zijn tweede goal het duel op slot.

DBGC-Arnemuiden 2-1: Arnemuiden opende fel en zat vooral in het eerste kwartier kort op de bal. De beloning bleef echter uit en na 25 minuten kreeg DBGC na een overtreding op Jeroen Sep een penalty. Tim Mackloet zette Arnemuiden op achterstand. Na een combinatie met Thijs Tromp schoot Sep DBGC in de 38ste minuut naar de 2-0. Na rust ging Arnemuiden meer en meer pompen. Tien minuten voor tijd bracht Celino Davidse met de 2-1 de spanning terug in de wedstrijd. Arnemuiden rook daarna aan de 2-2, maar de laatste serieuze inzet verdween in het zijnet.

Serooskerke-Terneuzense Boys 0-1: Pas de eerste punten van het jaar voor Terneuzense Boys, dat dankzij de nederlaag van NSVV tegen Bruse Boys weer naar de tweede plaats klom (op doelsaldo). De eerste twee wedstrijden van 2019 gingen namelijk verloren. Oostkapelle (3-0) en SSV'65 (1-2) bleken te sterk. De matchwinnaar aan de kant van de Zeeuws-Vlamingen werd zaterdag Bart van Fraeijenhove. Vier minuten voor de pauze maakte hij de enige treffer van de middag, uit een penalty.

MZC’11-Tholense Boys 3-2: Een enerverende wedstrijd, die uiteindelijk door de thuisploeg over de streep werd getrokken. Daar zag het bij de rust nog niet naar uit. Door een benutte strafschop van Matthijs van Stee ging Tholense Boys namelijk aan de leiding halverwege. In de tweede helft trok MZC'11 het duel echter naar zich toe. De grote man daarbij was Fabian Boekholt. Hij maakte de 1-1 en de 3-1. Jesse van der Linden had tussendoor de 2-1 voor zijn rekening genomen. Michael Schot bracht de spanning nog wel terug door er 3-2 van te maken, maar daar bleef het bij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement