Volledig scherm

Zeeuwse toppers IJzendijke en Sparta/JVOZ maken geen fout

VROUWENVOETBALVLISSINGEN - In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal was koploper IJzendijke met 2-4 te sterk bij IJFC. Eerste achtervolger Sparta/JVOZ had het lastig tegen SSS 2, maar won toch. Het werd in Rotterdam uiteindelijk 3-2.

IJFC-IJzendijke 2-4: In het eerste kwartier kreeg de thuisploeg twee grote kansen om op voorsprong te komen. Daarna dicteerden de Zeeuws-Vlamingen het spel in IJsselstein. De formatie van Nico Knol ging steeds beter voetballen en Sylvana Tieleman opende de score voor IJzendijke. Ook de 0-2 kwam van de schoen van Tieleman. Vlak na rust verkleinde de thuisploeg de achterstand, maar Rosanne Lammers bracht het verschil weer op twee doelpunten. Tieleman mikte nog haar de derde van de middag raak en zo werd het 1-4. IJFC wist nog een doelpunten te maken en zo werd het nog 2-4. ,,Een terechte zege! Nadat we vorige week een steekje lieten vallen moesten we deze wedstrijd winnen. De voorsprong van zeven punten op nummer twee Sparta/JVOZ moest zeven punten blijven. We zijn ook nog steeds ongeslagen, dus wij gaan lekker de winterstop in’’, aldus een tevreden Knol.

Sparta/JVOZ-SSS 2 3-2: Tegen de bezoeksters uit Klaaswaal boekte Sparta/JVOZ alweer de zesde zege op rij. Op sportcomplex Nieuw Terbregge opende Anna Veldhuizen met een hard schot de score voor de thuisploeg. Een vrije trap op het randje van het strafschopgebied werd door SSS 2 in het doel geschoten. En vlak na rust werd een foutje bij Sparta/JVOZ afgestraft door de bezoekers. De thuisploeg nam weer het initiatief en Kim Remijnse schoot van afstand de gelijkmaker raak. Een voorzet van Lisane Lockefeer werd door Veerle van Spijk met een volley omgetoverd tot een doelpunt. Voor Sparta/JVOZ was het niet de beste wedstrijd, maar het blijft wel tweede achter koploper IJzendijke.