IJzendijke (blauw-wit) en Sparta/JVOZ hielden elkaar in evenwicht.
Volledig scherm
IJzendijke (blauw-wit) en Sparta/JVOZ hielden elkaar in evenwicht. © Peter Nicolai

Zeeuwse titelstrijd blijft spannend na topper zonder winnaar

VROUWENVOETBALROTTERDAM - In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal stonden koploper Sparta/JVOZ en nummer twee IJzendijke vandaag tegenover elkaar op het Kasteel. De thuisploeg kwam terug van een achterstand en de wedstrijd eindigde daardoor in een 1-1-gelijkspel. 

Na een wat tam begin, met weinig mogelijkheden, kwam er toch wat leven in de brouwerij, want Sparta/JVOZ had veel de bal en kreeg ook wat kansen na verloop van tijd. Veerle van Spijk schoot net naast en ook Wynonna Lord kon het niet afmaken. 

In de tweede helft snelde Sylvana Tieleman er vandoor voor IJzendijke en na wel of geen contact kreeg ze een strafschop. Die werd door Cheng Ya Man binnengeschoten. Sparta/JVOZ ging op jacht naar de gelijkmaker en invalster Louise Boot rondde met één van haar eerste balcontacten doeltreffend af. 

Het slotoffensief van de combiploeg leverde niets meer op. Met een wedstrijd meer gespeeld heeft Sparta/JVOZ nog steeds een punt voorsprong op IJzendijke.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’