Zeeuwse ploegen keren zonder punten terug uit Brabant, Terneuzen haalt uit

DERDE KLASSE A | VideoVLISSINGEN - De uitduels op Brabantse bodem die drie van de vier Zeeuwse zondag-derdeklassers afwerkten, leverden welgeteld nul punten op. Zo verloor hekkensluiter Steen na een goede eerste helft dankzij vier treffers na rust met 4-0 van Schijf. 

Philippine leek met een 1-1-gelijkspel uit Steenbergen te vertrekken, maar kreeg in de slotminuut nog de 2-1 om de oren. HVV’24 verloor in een doelpuntrijk duel met 4-2 bij Victoria’03. Doelpunten vielen er ook te bewonderen bij Terneuzen tegen MOC’17, zeven stuks liefst, waarvan zes van de thuisploeg. Dankzij de 6-1-overwinning blijft Terneuzen meedoen in de strijd om de prijzen.

Terneuzen-MOC’17 6-1: In de beginfase had de thuisploeg het soms wat lastig in de omschakeling na balverlies en bij spelhervattingen. Gaandeweg ontstonden echter steeds meer kansen voor Terneuzen waarvan er op slag van rust één werd benut door Marc Verwei: 1-0. Het eerste halfuur van het tweede bedrijf liep een goed combinerende thuisploeg via Devano Riemens, Jasper van Asten, Jamie Rademaker en Jahrdell Constransia uit naar 5-0. Vanaf elf meter scoorde Hein Loman tegen (5-1), waarna Douwe de Kok het slotakkoord voor zijn rekening nam: 6-1.

Terneuzen (rood-zwart) versloeg MOC'17 met 6-1.
Volledig scherm
Terneuzen (rood-zwart) versloeg MOC'17 met 6-1. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Schijf-Steen 4-0: Trainer Marco van Vlierberghe zag een eerste helft waarin zijn ploeg goed partij bood en via Michael van Mol twee goede mogelijkheden kreeg om de score te openen. ,,Daar putten we vertrouwen uit, maar door twee domme, ongelukkige tegendoelpunten stonden we binnen een kwartier terug op nul. Wij scoren moeilijk en als je dan zo twee doelpunten tegen krijgt, dan weet je dat het lastig wordt.” In het laatste kwartier passeerde Rory van den Branden zijn eigen doelman (3-0) en werd het in de slotminuut ook nog 4-0.

Steenbergen-Philippine 2-1: De bezoekers hadden volgens trainer Carlo van Grimberghe op een moeilijk bespeelbaar veld zowel meer balbezit als de meeste kansen. Het was echter de thuisploeg die via Marvin Braat in de 55ste minuut de score opende: 1-0. Haitam Kadiri maakte vanaf de stip gelijk (1-1). Sebastiaan de Meijer (kopbal tegen de lat) en opnieuw Haitam Kadiri (vrije schietkans) verzuimden daarna Philippine op voorsprong te brengen. In blessuretijd betaalden de bezoekers daarvoor de prijs: 2-1 via Ahmed Dahir.

Victoria’03-HVV’24 4-2: Nadat Nick Rijckaert eerst nog de openingstreffer had voorkomen, was hij halverwege de eerste helft kansloos op de inzet van Sjoerd Renne: 1-0. Niek Luime maakte vanaf de stip gelijk (1-1) na een overtreding op Jozué Weever. Kort voor rust kopte Jordi de Nijs na slap ingrijpen achterin de 2-1 binnen. Een minuut na rust werd het 3-1 door Ali Boukayouth, maar Tim de Feijter bracht de hoop terug bij de bezoekers door de 3-2 aan te tekenen. Een aandringend HVV’24 werd definitief verslagen door Jari Voeten: 4-2.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’