Volledig scherm
Dennis Kovacevic, hier op archiefbeeld, was zondag twee keer trefzeker tegen Jeka. © Rick Sturm

Zeelandia Middelburg wint weer eens overtuigend

MIDDELBURG - De laatste keer dat Zeelandia Middelburg met minimaal twee doelpunten verschil won, dateerde alweer van begin december 2018. Zondag rekende de tweedeklasser af met dat gegeven. Jeka werd ruim verslagen: 5-2.

De start van de thuisploeg was allesbehalve veelbelovend. Arbiter Visser had de wedstrijd amper in gang gezet of de bezoekers uit Breda leidden al (0-1). Zeelandia Middelburg kreeg twee grote kansen op de gelijkmaker maar Thomas de Rijke (zijnet) en Niels Luteijn (over) hadden hun vizier niet op scherp staan.

Na 25 minuten spelen bracht De Rijke zijn ploeg na een prachtige actie alsnog langszij (1-1). Ruim tien minuten later werd het zelfs 2-1. Luteijn kopte tegen de lat, waarna een verdediger van Jeka de bal achter zijn eigen doelman werkte. Kort voor de rust kreeg Zeelandia Middelburg nog een kans op 3-1, maar jongeling Collin van den Berg zag zijn vrije trap nét over de lat vliegen.

Drie minuten na de hervatting zorgde een fout in de opbouw van de Middelburgers voor de 2-2. In de 57ste minuut was Dennis Kovacevic aan de andere kant trefzeker; hij benutte een strafschop, die gegeven werd na hands in de Brabantse defensie (3-2). In de slotfase sloeg Zeelandia Middelburg nog eens twee keer toe. Kovacevic nam de 4-2 voor zijn rekening, De Rijke bepaalde de eindstand met zijn linker op 5-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement