Volledig scherm
Zeelandia Middelburg-middenvelder Samet Dogan in actie. © Lex De Meester

Zeelandia Middelburg niet te inspireren

BERGEN OP ZOOM - Zeelandia Middelburg kon zondagmiddag de ruime overwinningen van de laatste weken geen passend vervolg geven. Op bezoek bij MOC’17 werd de zondag-tweedeklasser met 2-0 verslagen. ,,Afgetroefd op inzet'', foeterde trainer Dennis de Nooijer na afloop.

Aanspraak op veel meer mocht Zeelandia Middelburg ook niet maken. De bezoekers speelden zonder overtuiging en lieten zich de kaas van het brood eten door een tegenstander die alles wilde geven om directe degradatie te ontlopen. ,,Het was wat ons betreft typisch zo’n laatste wedstrijd van het seizoen, waarin niets meer op het spel stond'', keek De Nooijer terug.

Het gevolg was dat Zeelandia Middelburg weinig kansen afdwong. Omdat MOC’17 in eerste instantie te slordig met zijn mogelijkheden omging, bleef het tot aan de rust 0-0. Kort na de hervatting opende Gerson Pinas de score namens de thuisclub, maar tot grootse daden kon die tegentreffer Zeelandia Middelburg niet inspireren. Levi Mombarg was eenmaal dicht bij de gelijkmaker maar meer dan die ene kans was de bezoekers niet gegeven. Tien minuten voor tijd gooide Giovanni Moerland de wedstrijd definitief in het slot door de bal van dertig meter fraai in de bovenhoek te schieten: 2-0.

Door deze nederlaag ging het seizoen van Zeelandia Middelburg als een nachtkaars uit. De groen-witten eindigden op de zevende plek met 37 punten. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken
    DERDE DIVISIE ZATERDAG I Video

    Ploeterend Hoek moet derde nederlaag op rij slikken

    HOEK – De thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen was zaterdagmiddag nog maar negen minuten oud, toen Hoek al aan een kansloze middag bezig leek te zijn. Door twee treffers van de bezoekers (0-2) liep de derdedivisionist razendsnel achter de feiten aan. Na de 0-3 kort na rust leek het duel definitief gespeeld, maar in de slotfase kende Hoek onverwacht nog een opleving. Die kwam echter te laat, waardoor de ploeg van Hugo Vandenheede met 3-4 onderuit ging.