Volledig scherm
Zeelandia Middelburg heeft de bekerkansen nog in eigen hand. © Lex De Meester

Zeelandia Middelburg heeft bekerkansen in eigen hand

VLISSINGEN – Met een 2-0-zege op De Meeuwen herstelde Zeelandia Middelburg zich van de 0-1-thuisnederlaag tegen Arnemuiden in het eerste bekerweekend. Volgende week kan de ploeg bij Nieuwenhoorn alsnog op eigen kracht de volgende bekerronde bereiken.

Poule 1-34. Serooskerke-Kethel Spaland 0-1: In de 73ste minuut viel de enige goal van het duel. Dylan Adelaar, ex-Bruse Boys, kreeg de bal op linksbuiten, trok naar binnen en schoot in de verre hoek raak. ,,Het was niet nodig geweest om te verliezen’’, baalde Seroos-leider Ruud Luteijn. Zijn ploeg begon scherp aan het duel, maar in de eindfase ontbrak de beslissende pass. Pas na de 0-1 kreeg Serooskerke grote kansen. Eerst raakte Alex Jobse (78ste minuut) de paal en even later schoot Sil Riemens van dichtbij huizenhoog over.

Poule 1-37. MZC’11-Poortugaal 0-3: ,,Het was een aardig duel, dat gelijk opging. Weinig uitgespeelde kansen, maar je kon wel goed zien dat de tegenstander eersteklasser is’’, sprak Kees Verkaart namens MZC’11. Halverwege de eerste helft kwam MZC’11 ongelukkig op achterstand, toen Rody Vermue met een sliding de bal in eigen doel werkte. Het bleef lang 0-1. Pas in de tachtigste minuut zorgde Niels Versteegh na snel omschakelen van Poortugaal voor de 0-2. Verkaart: ,,Daar was geen houden aan.’’ Een tweede uitval leidde even later tot de 0-3 van Patrick Fernand.

Poule 1-38. Oostkapelle-Hellevoetsluis 3-5: Het duel werd in Hellevoetsluis afgewerkt, omdat de velden in Oostkapelle nog niet bespeelbaar zijn. Bij rust leidde ‘Hellevoet’ al met 1-3. ,,We hebben de eerste helft niet gebracht wat we moesten doen en werden op wedstrijdmentaliteit afgetroefd’’, gaf Oostkapelle-trainer Harro Hazelaar aan. Voor rust scoorden Davy Mierop (0-1) en Arjen Pattenier namens Oostkapelle en daarna Gaultier Obiango en Tom Sleeuwenhoek. De laatste schoot na de pauze nog twee keer (1-4 en 2-5) raak. Dat deden Wouter Verduijn (2-4) en Remco van Welsum (3-5) namens Oostkapelle samen ook.

Poule 1-39. Rijsoord-Bruse Boys 5-1: Bij rust leidde Rijsoord door goals van Nelson Costa de Brito al met 2-0. ,,De eerste helft hebben we geen schijn van kans gehad. Het was één grote rondo. Rien Giljam (keeper) heeft er nog een hoop uitgehouden. We kwamen niet aan de bal’’, keek Marco Groeneveld terug. Na wat omzettingen kwam zijn ploeg na de pauze beter uit de verf. Invaller Ingmar Quist scoorde al snel de 2-1 en daarna hing de 2-2 – onder meer weer via Quist - lange tijd in de lucht. Met de 3-1 van Patrick Beerens (70ste minuut), was het duel gespeeld. Daarna scoorden Melvin Zaalman en Mike van Dongen nog.

Poule 1-42. VVGZ-Krabbendijke 2-0: ,,Ik moet zeggen dat ik toch een goed gevoel heb overgehouden aan de wedstrijd. We hebben naar onze mogelijkheden gespeeld’’, sprak Pim Bruins. De trainer van Krabbendijke zag zijn ploeg tegen de eersteklasser via Bastiaan van Dijk, Rico de Putter en Pierre Borgo een drietal uitgespeelde kansen krijgen. Na een doelpuntloze eerste helft leidde knullig balverlies na rust de 1-0 in. Koen Kuipers kopte vervolgens een voorzet vanaf links binnen. VVGZ zette Krabbendijke daarna onder druk en via Moises Navarro kwam de thuisploeg aan de 2-0.

Poule 1-44. Arnemuiden-Nieuwenhoorn 2-1: De tweede bekerzege op rij voor Arnemuiden. Nieuwenhoorn was in de openingsfase sterker, maar het was Arnemuiden dat na ruim een halfuur op 1-0 kwam. Jesper Poortvliet werd onderuitgehaald door de doelman en Jannick Schaier benutte de penalty. Na rust kregen de bezoekers weinig uitgespeelde kansen, maar was het wel Jeremy Hubregtse die van afstand fraai de 1-1 verzorgde. Uit een voorzet van Jordi van Koeveringe kopte Joey dos Santos Arnemuiden, dat de laatste twintig minuten met tien man speelde na twee keer geel voor Cores Siwabessy, naar de zege.

De Meeuwen-Zeelandia Middelburg 0-2: De bezoekende zondagvereniging besliste het duel al in de eerste helft en het werd – volgens De Meeuwen-insiders - wederom duidelijk dat De Meeuwen nog niet de vorm bezit van vorig seizoen. Na 25 minuten opende Ruben van Winkelhof de score en zeven minuten later verdubbelde Jorn Soethout al de marge. De thuisploeg uit Zoutelande kreeg over de hele wedstrijd gezien geen enkele grote kans en kan zich door de tweede nederlaag al gaan richten op de reguliere competitie in de eerste klasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement