Volledig scherm
4A zaterdag © PZC

Zeeland Sport neemt met nederlaag afscheid van eigen aanhang

VLISSINGEN – Voor Zeeland Sport is het seizoen aan het uitgaan als een nachtkaars. De club houdt op te bestaan en de allerlaatste thuiswedstrijd werd in de vierde klasse A met 3-4 verloren van MZVC. 

Luctor Heinkenszand herstelde zich na de nederlaag van vorige week en won nu met 5-0 van SKNWK. Patrijzen won met 4-0 en neemt de periodetitel van kampioen Veere over, omdat het derde is geworden.

Luctor Heinkenszand-SKNWK 5-0: Na de nederlaag van vorige week bij Veere had Luctor Heinkenszand het een uur lang lastig met SKNWK. De bezoekers verdedigden met man en macht. De thuisploeg had moeite met het vinden van een gaatje. Na zestig minuten kopte Jur van de Berg de 1-0 raak. Het hek was van de dam en bij SKNWK werd het een gatenkaas. De thuisploeg liep makkelijk naar een 5-0-overwinning. Yoeri Simonse zorgde voor de 2-0, Barry Olierhoek voor de 3-0 en 5-0. Tussendoor pikte ook Eric Rouw zijn doelpuntje nog mee.

Luctor Heinkenszand-SKNWK 5-0 (0-0). Jur van de Berg 1-0, Yoeri Simonse 2-0, Barry Olierhoek 3-0 en 5-0 en Eric Rouw 4-0.

Patrijzen-Colijnsplaatse Boys 4-0: ‘Colijn’ speelde verdedigend en daar had Patrijzen het lastig mee. Voor rust was er bijna geen doorkomen aan. Patrijzen werd dan ook geholpen door de tweede gele kaart van Sven Hoogerheide. De bezoekers moesten met een man minder verder en de thuisploeg ging op zoek naar de openingstreffer. Die werd gemaakt door Arjen Leendertse. Angelo Janse schoot een strafschop binnen en Leenderste schoot nog een keertje raak. Met een eigen doelpunt bepaalde Lars Siereveld de eindstand op 4-0.

Patrijzen-Colijnsplaatse Boys 4-0 (0-0). Arjan Leendertse 1-0 en 3-0, Angelo Janse 2-0 (strafschop) en Lars Sierveld 4-0 (eigen doelpunt). Bijzonderheid: Sven Hoogerheide (Colijnsplaatse Boys) krijgt bij 0-0 tweede gele kaart.

Jong Abon-WIK’57 0-2: Een leuke wedstrijd met twee ploegen die in een goede flow verkeren. Zowel Jong Ambon als WIK’57 kreeg kansen, maar de bezoekers werden tot twee keer toe in het zadel geholpen door een blunder bij de thuisploeg. Zowel voor als na rust onderschepte Camiel Kleppe een terugspeelbal en strafte hij die fout af. Een kwartier voor tijd volgde er een botsing tussen de doelman van Jong Ambon en Kleppe. De laatste werd met waarschijnlijk een gebroken knieschijf met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderling overleg werd besloten om de wedstrijd voortijdig af te fluiten.

Jong Ambon-WIK’57 0-2 (0-1). Camiel Kleppe 0-1 en 0-2. Bijzonderheid: Wedstrijd na 75 minuten afgefloten vanwege zware knieblessure Kleppe.

FC de Westhoek-Domburg 5-1: Het was lang geleden, maar FC de Westhoek legde eindelijk weer eens een goede wedstrijd op de mat. Het dicteerde en liet de bal makkelijk rondgaan. Het werd wel geholpen doordat Tim de Lange de bal in zijn eigen doel werkte. Ondanks de gelijkmaker van Vic Versteegen liet FC de Westhoek zich niet van de wijs brengen. De formatie van Steven Seedo ging vrolijk door en Lennart Padmos maakte de 2-1 en kort daarna lag de 3-1 van Jelle Boogerd ook al in het doel. Nog voor rust zorgde Gijs van Duijvenbode voor de 4-1. In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het spel en Padmos schoot nog een keer raak.

FC de Westhoek-Domburg 5-1 (4-1). Tim de Lange 1-0 (eigen doelpunt), Vic Versteegen 1-1, Lennart Padmos 2-1 en 5-1, Jelle Boogerd 3-1 en Gijs van Duijvenbode 4-1.

Zeeland Sport-MZVC 3-4: De thuisploeg begon goed en kwam via Zeki Mayo op 1-0. Ferhan Topal zorgde voor de gelijkmaker. Zeeland Sport was beter en dankzij Imad Azzanagui en nog een keer Mayo ging het met 3-1 rusten. Na rust gaf de thuisploeg het helemaal weg. Topal verkleinde de achterstand en Patrick Joossens zorgde voor de 3-3. Met zijn derde van de middag bezorgde Topal MZVC drie punten.

Zeeland Sport-MZVC 3-4 (3-1). Zeki Mayo 1-0 en 3-1, Ferhan Topal 1-1, 3-2 en 3-4, Imad Azzanagui 2-1 en Patrick Joossens 3-3.

Nieuwland-De Noormannen 0-6: In een niet echt hoogstaande wedstrijd kwam De Noormannen op slag van rust op 0-1 door een treffer van Rens Janisse. Na de 0-2 van Dylan Maljers geloofde Nieuwland het wel en gaf De Noormannen nog even gas. Uiteindelijk werd er nog vier keer gescoord door de ploeg uit Westkapelle.

Nieuwland-De Noormannen 0-6 (0-1). Rens Janisse 0-1, Dylan Maljers 0-2, Mark Minderhoud 0-3, Jaimy Gabriëlse 0-4, Julian Coppoolse 0-5 en Ron de Nooijer 0-6.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement