Volledig scherm
Doelpuntenmaker Pekaar verlaat het veld © Stefan Maas

Yerseke houdt het spannend tot de laatste speeldag

VIDEOKAPELLE – Yerseke heeft de eerste kans om kampioen te worden in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal laten liggen. In de derby tegen Kapelle stond de koploper lang op voorsprong, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis: 1-1.

Een zege was nodig voor Yerseke om helemaal op eigen kracht kampioen te worden. Na wat kansjes over en weer leek Ruben Pekaar de ploeg uit het mosseldorp op weg te helpen. In de 39ste minuut zette hij de koploper met een schuiver op 0-1. Daarmee bepaalde hij tevens de ruststand.

In de tweede helft kreeg Yerseke genoeg kansen om het duel definitief in het slot te gooien, maar de ploeg van trainer Harro Hazelaar slaagde daar niet in. Daardoor bleef het lang spannend. Te lang. Want twee minuten voor tijd zorgde Reinier Goedemondt voor de 1-1.

Daarmee stelde hij het kampioensfeestje van Yerseke uit. Concurrent RCS won namelijk makkelijk van Dauwendaele (8-1), waardoor Yerseke zich nog geen kampioen mag noemen. Het verschil is drie punten. Volgende week valt de beslissing. Yerseke ontvangt dan VCK, RCS gaat op bezoek bij Zaamslag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement