Volledig scherm
Wouter Zwackhalen, trainer van WIK'57. © Dirk Jan Gjeltema

WIK'57 haalt uit in derby tegen Brouwershaven

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - De Schouwse derby tussen WIK'57 en Brouwershaven in de vierde klasse B werd zaterdag overtuigend gewonnen door de thuisploeg. In Kerkwerve werd het 6-1.

Een andere Schouwse ploeg, SKNWK, won op de inhaaldag het uitduel met SPS. In Poortvliet maakte de ploeg uit Nieuwerkerk vijf goals: 2-5.

WIK’57-Brouwershaven 6-1: De eerste helft was niet best en Brouwershaven kwam op voorsprong door een doelpunt van Martijn Dalebout. Remon den Boer trok de stand weer in evenwicht. Diezelfde Den Boer zorgde ook voor de voorsprong voor WIK’57. Goalie Max van Prooijen van de bezoekers kreeg kort hierna de rode kaart. De toegekende strafschop werd genomen door Remco Theunisse, maar zijn inzet werd gestopt door invaller-doelman Arnold Hanse. Pim Boot zorgde vervolgens wel voor de 3-1. Den Boer prikte ook zijn derde raak en via een treffer van Camiel Kleppe werd het 5-1. De 6-1 werd op het scorebord gezet door Rick Bevelander.

SPS-SKNWK 2-5: Het betere veldspel kwam van de thuisploeg, maar SKNWK ging heel efficiënt om met de kansen die het kreeg. Jarno van Nieuwenhuize strafte een fout af en zorgde voor 0-1. Ramon Voshol mikte na een corner de gelijkmaker in het doel en uit het niets stonden de bezoekers weer op voorsprong door een doelpunt van Simon van Dongen. Van Nieuwenhuize bleef koeltjes en maakte de 1-3. SKNWK kreeg na de 1-3 meer ruimte en Van Dongen schoot de 1-4 raak. De bezoekers gingen door en Van Nieuwenhuize complementeerde zijn hattrick. Kevin Uijl bepaalde de eindstand op 2-5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.