Volledig scherm
Wouter Zwackhalen, trainer van WIK'57. © Dirk Jan Gjeltema

WIK'57 haalt uit in derby tegen Brouwershaven

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - De Schouwse derby tussen WIK'57 en Brouwershaven in de vierde klasse B werd zaterdag overtuigend gewonnen door de thuisploeg. In Kerkwerve werd het 6-1.

Een andere Schouwse ploeg, SKNWK, won op de inhaaldag het uitduel met SPS. In Poortvliet maakte de ploeg uit Nieuwerkerk vijf goals: 2-5.

WIK’57-Brouwershaven 6-1: De eerste helft was niet best en Brouwershaven kwam op voorsprong door een doelpunt van Martijn Dalebout. Remon den Boer trok de stand weer in evenwicht. Diezelfde Den Boer zorgde ook voor de voorsprong voor WIK’57. Goalie Max van Prooijen van de bezoekers kreeg kort hierna de rode kaart. De toegekende strafschop werd genomen door Remco Theunisse, maar zijn inzet werd gestopt door invaller-doelman Arnold Hanse. Pim Boot zorgde vervolgens wel voor de 3-1. Den Boer prikte ook zijn derde raak en via een treffer van Camiel Kleppe werd het 5-1. De 6-1 werd op het scorebord gezet door Rick Bevelander.

SPS-SKNWK 2-5: Het betere veldspel kwam van de thuisploeg, maar SKNWK ging heel efficiënt om met de kansen die het kreeg. Jarno van Nieuwenhuize strafte een fout af en zorgde voor 0-1. Ramon Voshol mikte na een corner de gelijkmaker in het doel en uit het niets stonden de bezoekers weer op voorsprong door een doelpunt van Simon van Dongen. Van Nieuwenhuize bleef koeltjes en maakte de 1-3. SKNWK kreeg na de 1-3 meer ruimte en Van Dongen schoot de 1-4 raak. De bezoekers gingen door en Van Nieuwenhuize complementeerde zijn hattrick. Kevin Uijl bepaalde de eindstand op 2-5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.