Weinig aanknopingspunten bij onsamenhangend Hoek

videoHOEK - Dat Hoek zich zaterdag tegen Barendrecht wilde revancheren voor de nederlaag van een week eerder tegen Goes, was geen moment te zien. Het bleef bij woorden vooraf, de daden die iedereen op het veld verwachtte bleven achterwege. De bezoekers pakten de zege (1-2), waardoor Hoek nu vier duels op rij niet heeft gewonnen. ,,Deze wedstrijd geeft weinig moed’’, vatte Lieven Gevaert het samen.

Rik Impens baalt als een stekker, als hij vijf minuten na rust heeft verzuimd de 2-2 binnen te schieten. De aanvoerder van Hoek vindt doelman Nick van der Ploeg (liggend) op zijn weg. Het was meteen één van de laatste echte kansen voor het teleurstellend acterende Hoek.
Volledig scherm
Rik Impens baalt als een stekker, als hij vijf minuten na rust heeft verzuimd de 2-2 binnen te schieten. De aanvoerder van Hoek vindt doelman Nick van der Ploeg (liggend) op zijn weg. Het was meteen één van de laatste echte kansen voor het teleurstellend acterende Hoek. © Camile Schelstraete

De dertigjarige Stanley Husen is een ervaren verdediger, die eerder voor ASWH en Kozakken Boys speelde. Hij stond al vaak tegenover Hoek, maar zoveel vrijheid als hij zaterdagmiddag na zes minuten kreeg, dat had hij in die eerdere duels nog nooit meegemaakt. Na een corner vanaf rechts kopte Husen de bal rustig in de hoek (1-0), terwijl Reguillo Vandepitte en Seppe Vereecke er bij stonden te kijken.

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, luidt het spreekwoord. Toch mocht Husen ook in de tweede helft bij een identieke situatie nog eens vogelvrij koppen, alleen mikte hij de bal deze keer naast. Het stond toen al 1-2, want Vandepitte had bij één van de spaarzame kansen voor Hoek na 35 minuten de gelijkmaker binnen geschoten, waarna Barendrecht in de blessuretijd van de eerste helft weer op voorsprong kwam. Tim Eekman benutte een strafschop (1-2), na een overtreding van Karim Bannani op Ramy Salem.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’