Koploper Sluis bleef dit weekeinde steken op een gelijkspel tegen Lepelstraatse Boys.
Volledig scherm
Koploper Sluis bleef dit weekeinde steken op een gelijkspel tegen Lepelstraatse Boys. © Peter Nicolai

'Ware thriller' tussen Lepelstraatse Boys en Sluis

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Lepelstraatste Boys leek de drie punten in Noord-Brabant te houden, maar Lucas Willems maakte vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker namens Sluis. Door het gelijke spel van Graauw stijgt Corn Boys een plekje op de ranglijst dankzij de late overwinning op Aardenburg.

Lepelstraatse Boys-Sluis 3-3: In de eerste helft was Sluis de bovenliggende partij, maar een aantal grote kansen werd niet benut. Dit leidde tot twee omschakelmomenten waar Lepelstraatste Boys goed van profiteerde en zo tegen de verhouding in 0-2 op het bord stond. Net voor rust maakte Jens Pyfferoen de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip. Snel na de thee maakte Lepelstraatse Boys de 3-1. Na wat omzettingen aan de kant van Sluis maakte Stijn Olde Klieverik de 3-2. Lucas Willems maakte vlak voor het eindsignaal de 3-3. ,,Een ware thriller, een wedstrijd waar alles in zat", sprak Sluis-trainer Danny Pols na afloop.

Rimboe-Graauw 0-0: Graauw, dat dit weekend aantrad tegen Rimboe, had in de eerste helft het beste van het spel. Een schot dat uiteenspatte op de lat was het hoogtepunt van de eerste 45 minuten. Na de rust kwam Graauw nog één op één met de keeper, maar deze pakte de bal goed. Rimboe kreeg wat meer het heft in handen maar wist uiteindelijk niet tot scoren te komen. De brilstand bleef na 90 minuten op het scorebord staan.

Schoondijke-SDO '63 0-2: Schoondijke was in de eerste helft de betere ploeg. Een aantal grote kansen werd echter niet benut. Net voor de thee maakte Roy Kint van SDO'63 de 0-1. Na de rust was het spelbeeld 180 graden gedraaid. SDO'63 had het overwicht en creëerde kans op kans. Net voor het einde van de wedstrijd benutte Joost Weemaes een strafschop en zette de eindstand van 0-2 op het bord.

NVS-Hoofdplaat 2-0: NVS was qua voetbal de betere van de twee. Dit leidde tot een aantal grote kansen. Sjoerd Marcusse benutte er een van, 1-0. Nog voor het rustsignaal viel de 2-0, die op naam kwam van Robin Cools. In de tweede helft probeerde Hoofdplaat het nog en creëerde een aantal kleine kansen. ,,We hadden geen geluk in de afwerking", vertelde trainer Rudy Cornelis. ,,NVS was heel de wedstrijd heer en meester." NVS vergat in de tweede helft de score uit te breiden, hierdoor bleef de stand op 2-0 in het voordeel van de thuisploeg..

FC Moerstraten-Sluiskil 1-1: Sluiskil begon erg sterk aan de wedstrijd. Daniel de Putter maakte dan ook de verdiende 0-1. Er waren nog een aantal kansen maar deze bleven onbenut. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Totdat Jayvano Tieleman zijn tweede gele kaart kreeg en kon vertrekken. Sluiskil moest verder met tien. Tot overmaat van ramp moest Sluiskil even later ook nog met negen man verder, omdat Fehmi Yigit niet meer verder kon spelen en de wissels al waren verbruikt. FC Moerstraten profiteerde in de laatste minuten van de overtalsituatie en zette de 1-1-eindstand op het bord.

Corn Boys - Aardenburg 3-2: Corn Boys vloog werkelijk uit de startblokken. Na tien minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Dario Sandrini en Jibbe van Hoecke. Na de rust herpakte Aardenburg zich en maakte dankzij Rowan Ritico de aansluitingstreffer. Met nog tien minuten te spelen was het Mart Huisman met de 2-2 namens de bezoekers. Leroy Maas maakte vlak voor het laatste fluitsignaal de winnende namens de Sassenaren: 3-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement