Volledig scherm
Walcheren juicht na een doelpunt. © Johan Van Der Heijden

Walcheren maakt er vijf in stadsderby en loopt verder uit

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Walcheren werd dé grote winnaar van het weekend in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Zelf boekte de ploeg een eenvoudige 0-5-overwinning bij Vlissingen en daarnaast morste de concurrentie punten. 

Luctor Heinkenszand werd door Kapelle op 1-1 gehouden en ‘s-Heer Arendskerke verspeelde een 0-2-voorsprong bij Veere: 2-2. Bevelanders haalde uit bij De Noormannen (1-6) en ook Zaamslag won ruim (met 5-0 van FC Dauwendaele). Het duel RCS-VCK eindigde zoals het begon: 0-0.

Vlissingen-Walcheren 0-5: De koploper zat na 25 minuten alweer op rozen want toen leidde de ploeg door goals van Bart Chermin en Levi Swiers, uit een vrije trap, al met 0-2. Na rust maakte Gino Zupelli op prachtige wijze, hij nam de bal goed aan en schoot hard op goal, de 0-3. Met twee goals tilde Louis Ponte de score daarna naar 0-5. ,,Ik had stiekem gehoopt dat Luctor punten zou verspelen, maar dat Arendskerke dat ook deed had ik in de rust niet meer verwacht. We zijn de grote winnaar van het weekend zo’’, aldus Walcheren-trainer Kevin Hollander.

Veere-’s-Heer Arendskerke 2-2: Bij rust leek er met een 0-2-tussenstand nog geen vuiltje aan de lucht voor ’s-Heer Arendskerke. Jasper Westplate had de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse op 0-1 gezet en Justin le Conté was verantwoordelijk voor de 0-2. Na rust had Veere de wind mee, maar bleef de stand lang ongewijzigd. Pas in de laatste tien minuten kwam Veere door twee treffers van Ruben de Looff terug tot 2-2. Daarna ontsnapte Veere met een bal op de lat van Arendskerke nog aan een nederlaag.

Zaamslag-FC Dauwendaele 5-0: Voor rust kreeg Zaamslag al de nodige kansen, maar hield Dauwendaele-doelman Arash Emamjomeh zijn doel schoon. Een minuut na rust veranderde dat, want op aangeven van Niek Luime tikte Dennis van Passel de 1-0 binnen. Koen Post zorgde voor de 2-0 en met een fraai genomen vrije trap maakte Van Passel er 3-0 van. Routinier Peter Dieleman pikte zeven minuten na zijn invalbeurt zijn goaltje mee en een andere invaller, Joost Simons, bepaalde de eindstand op 5-0.

Kapelle-Luctor Heinkenszand 1-1: ,,Het is een lekker gevoel dat we niet verloren hebben. Eigenlijk hebben we het alleen het laatste kwartier moeilijk gehad, maar voor de rest had Kapelle het betere van het spel’', liet Kapelle-leider Harry de Waard weten. Na zeven minuten opende Martijn Simonse de score, al vond iedereen bij de thuisploeg dat de spits doelman Justin Meulpolder daarbij hinderde. Scheidsrechter de Looze wuifde het appél wel. Op het lastig te bespelen veld zorgde de in de 55ste minuut ingevallen Souliman Abali met zijn eerste balcontact voor de gelijkmaker.

De Noormannen-Bevelanders 1-6: Mitchel Sandee zette Bevelanders al binnen vijf minuten op 0-1 en na een half uur verdubbelde Bart de Bruine de voorsprong van de Kamperlanders. In de tweede helft had De Noormannen het windvoordeel, maar na drie minuten betekende een door de wind gedragen bal via opnieuw Sandee de 0-3. Marlo Janisse deed in de 54ste minuut wel wat terug, maar in het laatste halfuur moest doelman Aron van Sluis, de vervanger van de geblesseerd Hayo Castel, nog drie keer vissen. Bart de Bruine, Mitchel Sandee en Luc Strating scoorden.

RCS-VCK 0-0: VCK-doelman Joshua van Dolder hield RCS van de overwinning af. Voor rust redde de keeper al twee keer op een kopbal van Yordi Nijland. VCK had na de pauze het windvoordeel, maar het was juist RCS dat via Morad Bobouh de lat raakte. Daarna kregen de bezoekers op de counter ook zelf nog een redelijk grote kans, maar goals bleven in het niet hoogstaande duel uit. Vlak voor tijd liep Sven Wisse (VCK) nog tegen zijn tweede gele kaart op. Voor RCS was het de eerste 0-0 sinds de terugkeer naar het zaterdagvoetbal.

Kruiningen-GPC Vlissingen werd uitgesteld in verband met het 75-jarig jubileum van VV Kruiningen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement