Volledig scherm
Maikel Krans (rechts) was zaterdag trefzeker namens Zaamslag in het duel bij Prinsenland. © Camile Schelstraete

Walcheren en Zaamslag maken er een Zeeuwse finale van

NACOMPETITIE 2E/3E KLASSEVLISSINGEN - De finale van de nacompetitie om een plek in de tweede klasse gaat tussen Walcheren en Zaamslag. De Vlissingers waren zaterdag met 0-1 te sterk voor Luctor Heinkenszand, terwijl de Zeeuws-Vlamingen Prinsenland in eigen huis vernederden: 1-5.

Luctor Heinkenszand-Walcheren 0-1: Waar de thuisploeg niet helemaal compleet was, onder anderen topscorer Martijn Simonse ontbrak, kon Walcheren over een geheel fitte selectie beschikken. Dat was goed te merken. Walcheren streek verdiend met de eer, al viel de beslissing pas laat. Jordy Fiktorie bezorgde zijn ploeg de victorie. In de 72ste minuut maakte hij de enige treffer van de wedstrijd en schoot hij Walcheren naar de finale, waar een ticket voor de tweede klasse op het spel staat.

Prinsenland-Zaamslag 1-5: Daarin treeft het Zaamslag. Zonder veel moeite plaatste die ploeg zich voor de finale. Bij rust leidde de formatie van Dominique D’Hooge in Dinteloord al met 0-3. Halverwege de eerste helft kopte Michiel Leijte de 0-1 binnen. Kort daarop profiteerde Wout Hamelink van een blunder van de Brabantse keeper: 0-2. In het zicht van de rust zorgde Maikel Krans van afstand op schitterende wijze voor de 0-3, meteen het sportieve hoogtepunt van de middag. Onmiddellijk na rust boorde Hamelink alle Brabantse illusies definitief de grond in: 0-4. Pas ver in de tweede helft scoorde Davey van Merriënboer voor Prinsenland tegen: 1-4. In de voorlaatste minuut legde invaller Arno Scheele de 1-5 eindstand vast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement