Kloetinge (groen-wit) heeft nog maar twee punten meer dan LRC (paars).
Volledig scherm
Kloetinge (groen-wit) heeft nog maar twee punten meer dan LRC (paars). © Johan Van Der Heijden

Voorsprong Kloetinge slinkt na ruime nederlaag tot twee punten

EERSTE KLASSE CNIEUW-LEKKERLAND - Voor de derde keer op rij kwam Kloetinge niet tot een overwinning in de eerste klasse C. Na remises tegen WNC en LRC ging de koploper zaterdag met 3-0 onderuit op bezoek bij Nieuw-Lekkerland.

Harold Vrolijk had het zaterdagmiddag op zijn heupen en zorgde voor chagrijn bij Kloetinge. Al vroeg in de wedstrijd zette hij Nieuw-Lekkerland op voorsprong en in de laatste twintig minuten kwamen daar nog twee treffers bij: 3-0.

Door de nederlaag is er niet veel meer over van de ruime voorsprong die Kloetinge had in de eerste klasse C. Nummer twee LRC won zaterdag met 0-2 bij Montfoort en staat nu nog maar twee punten achter op de Zeeuwen.

Het doel van Kloetinge, dat zaterdag bekendmaakte dat Tim de Winter en Sylvio Hage overkomen van Goes, is dit seizoen promoveren naar de hoofdklasse. Als dat niet via de titel gebeurt, is de nacompetitie de vluchtroute. Kloetinge pakte de eerste-periodetitel. 

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’