Volledig scherm
Dennis van Passel. © Camile Schelstraete

Vogelwaarde zorgt voor enige Zeeuwse zege, dikke nederlaag Hoofdplaat

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Vogelwaarde vond zondag vijf keer het net tegen Lepelstraatste Boys in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Aardenburg voetbalde goed, maar verloor opnieuw en Corn Boys en SDO’63 deelden de punten in een enerverend duel.

Aardenburg-Rimboe 0-5: In de eerste helft kreeg Aardenburg een aantal kansen om de openingstreffer op het bord te schieten, maar dit lieten ze na. Hierna kreeg Rimboe een aantal kansen die ze wel benutte. Voor de rust scoorden de Brabanders drie keer. In de tweede helft creëerden Aardenburg weer een aantal grote kansen, maar ook deze werden niet omgezet in een doelpunt. Rimboe scoorde nog twee keer en bracht de eindstand om 0-5. ,,Voetballend vond ik ons best prima, alleen we benutten onze kansen niet‘’, concludeerde trainer Fonnie Verstraeten van Aardenburg.

Graauw-Devo 2-3: ,,Het was een erg zuur verlies‘’, wist Johnny Merckx, trainer van Graauw na afloop van de wedstrijd te vertellen. Na een half uur kwam Devo op een 0-1-voorsprong. Fabian van Vliemberge tilde met een afstandsschot de stand net voor rust weer naar gelijke hoogte. Vijf minuten na de rust kwam Devo weer op voorsprong vanuit een penalty (1-2). Jeroen van Looij kopte vanuit een vrije trap de gelijkmaker binnen, 2-2. Dit was nog niet de eindstand want tien minuten voor tijd schoot Devo de 2-3-eindstand op het bord. ,,De mannen hebben echt fantastische strijd geleverd vandaag‘’, vond Merckx.

Hoofdplaat-HSC’28 2-8: ,,De mannen van HSC'28 waren een flinke maat te groot voor ons vandaag‘’, vertelde Rudy Cornelis, trainer van Hoofdplaat na de wedstrijd. Voor de rust scoorden de ploeg uit Heerle al vijf keer. In de tweede helft maakten zij ook nog de 0-6 en 0-7. Rik Ghijs en Tobi Thomas maakten beide nog een treffer voor Hoofdplaat wat de stand om 2-7 bracht. Het slotakkoord was wederom voor HSC’28. ,,Volgende week wordt het weer een hele uitdaging tegen Vogelwaarde.‘’

Vogelwaarde-Lepelstraatse Boys 5-0: Vanaf de eerste minuut liet Vogelwaarde de bal goed rond gaan. ,,We hebben 90 minuten lang gedomineerd‘’, vertelde oefenmeester Patrick Boute, trainer van Vogelwaarde. De openingstreffer kwam tot stand vanaf de penaltystip, Jeffrey Geers benutte dit buitenkansje. Nog voor rust maakte Dennis van Passel er 2-0 van. Al snel na de thee was het wederom Dennis van Passel die het derde doelpunt voor zijn rekening nam. Jasper van den Ouden zorgde voor de 4-0 en het slotakkoord was voor Martijn van Passel.

Sluiskil-De Schutters 2-2: ,,We hebben weer twee punten laten liggen vandaag‘’, wist Veli Eryürük, de trainer van Sluiskil te vertellen. Sluiskil had in de eerste helft het betere van het spel, alleen maakte het de kansen niet af. De tegenstander uit Stampersgat kwam één keer bij de goal van Sluiskil en scoorde de 0-1. In het begin van de tweede helft maakte Hasan Basagac er 1-1 van

 Vijf minuten na de gelijkmaker kwam De Schutters alweer op een 1-2-voorsprong. Een afstandsschot van 30 meter vloog binnen. Ryan de Regt redde nog een punt voor Sluiskil door een schot van 20 meter binnen te schieten. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Sluiskil nog dé kans op de winnende treffer, maar deze werd net voor de doellijn weggehaald. ,,Het was echt totaal onnodig, zo veel kansen. Gelukkig kwamen we wel twee keer terug.‘’

Corn Boys-SDO'63 1-1: Vanaf de eerste minuut was Corn Boys de bovenliggende partij. Het kreeg in de eerste helft meer kansen dan SDO'63. Beide teams kwamen alleen niet tot scoren. In het tweede bedrijf kwam de ploeg uit Lamswaarde meer aan voetballen toe. ,,We hebben wat omzettingen gedaan en toen waren we gelijkwaardig aan Corn Boys‘’, vertelde trainer Danny Magito van SDO’63. Tien minuten voor tijd maakte Abed Mirai de bevrijdende 1-0. In de 85e minuut wist Thimo d'Hond toch nog een punt mee terug te nemen naar Lamswaarde door de 1-1 binnen te schieten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement