Volledig scherm
IJzendijke (blauw-wit) leed het eerste puntverlies, Sparta/JVOZ (rood-wit) won. © Peter Nicolai

Voetbalsters IJzendijke krijgen hem er niet in

VROUWENVOETBALVLISSINGEN - In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal is IJzendijke tegen het eerste puntverlies aangelopen. De ploeg van Nico Knol was tot zaterdag nog ongeslagen, maar kwam in Ridderkerk tegen RVVH 2 niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Sparta/JVOZ revancheerde zich voor de nederlaag van vorige week tegen IJzendijke en was met 4-0 te sterk voor Sportclub Monster.

IJzendijke was de betere ploeg, had heel veel de bal, maar RVVH 2 hield tegen. En dit deden ze goed, want de Zeeuws-Vlamingen kwamen er gewoon niet doorheen. IJzendijke creëerde niet veel en de stugge defensie van RVVH 2 stond als een huis. ,,De goal kwam er dit keer niet. Het is ons eerste puntverlies, maar uit een punt halen is prima. We hebben in ieder geval niet verloren, dus ik kan er goed mee leven’’, aldus Knol.

Sparta/JVOZ nam het op tegen Sportclub Monster en voetbalde goed. Er werden volop kansen gecreëerd en nadat de paal al een keer geraakt was, schoot Wynonna Lord de bal weer op de paal. Echter dit keer was Angela Versluis er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Sparta/JVOZ werd sterker en vlak voor rust gooide Lieve van Vliet de wedstrijd definitief in het slot. Eerst schoot ze vanaf 25 meter het leer in de goal en een minuutje na de 2-0 was ze attent en mikte ook de 3-0 raak. In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Sparta/JVOZ had de bal en de kansen. Zo werd de paal nog twee keer getroffen, voordat Versluis voor de 4-0-eindstand zorgde.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.