De voetbalsters van Hontenisse kwamen niet verder dan een gelijkspel, maar er had meer in gezeten.
Volledig scherm
De voetbalsters van Hontenisse kwamen niet verder dan een gelijkspel, maar er had meer in gezeten. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Voetbalsters Hontenisse vergeten revanche te nemen en moeten het doen met een punt

KLOOSTERZANDE - De voetbalsters van Hontenisse moesten in het duel met OVV’67 uit Oosteind genoegen nemen met een gelijkspel. Op eigen veld werd het tegen de middenmoter 1-1, waar een zege nodig was om onderin de eerste klasse D van het zondagvoetbal wat meer lucht te krijgen.

Op voorhand stond vast dat het duel met OVV’67 niet al te gemakkelijk zou worden, omdat Hontenisse eerder dit seizoen de uitwedstrijd met 6-1 verloor. De krachtsverschillen bleken dit keer echter minder ver uiteen te liggen. Van meet af aan was de thuisclub in niets minder dan de bezoeksters en ook qua kansen gingen beide ploegen aardig gelijk op. 

Hoewel goed voetbal door de straffe wind, die diagonaal over het veld stond, vaak niet mogelijk was, was het gezien de vele kansen een wonder dan het duel op 1-1 uitliep. Nadat de rust met 0-0 was ingegaan, slaagde Kelly van den Abeele er in de 60ste minuut om Hontenisse alsnog op voorsprong te schieten. Een kwartier lang mochten de Zeeuws-Vlamingen daarna hopen op een goed resultaat, maar in de 73ste minuut kwam OVV’67 naast de Zeeuwen: 1-1. 

Beide ploegen kregen daarna over en weer mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar dat bleek achteraf gezien te hoog gegrepen. Door het 1-1-gelijkspel bleef promovendus Hontenisse voorlaatste in de eerste klasse D, met 14 punten uit evenzovele wedstrijden.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’